Обговорення:Гетьманський рух

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця стаття належала до добрих. Див. сторінку обговорення. Статус надано 8 червня 2007 року.
Після подальшого обговорення стаття була позбавлена статусу.

Автор підняв дуже, дуже значущу тему. Але З.М.Т.З. стаття розтягнута. Характеристика Липинського може бути розміщена в інших статтях, як і характеристика інших персоналій. Крім того, навряд раннього Гетьмана Скоропадського можна пов'язувати з Липинським. Тема дуже позитивна, але потребує переробки.

Додав у власне умоглядне TODO. -- None Smilodon 21:43, 4 листопада 2006 (UTC)[відповісти]


Так, довгенька, але просто потребує вдосконалення, наприклад, треба було б якісь фоти додати. Ніяких характеристик певних діячів немає, просто подаються їхні ідеї та погляди і конкретні дії, в яких ці погляди проявилися/отримали втілення. Не торкаючись цих особистостей і певних їх дій неможливо повноцінно розкрити тему гетьманського руху. Про раннього Скоропадського - не те що можна, а треба його пов'язувати з Липинським! Вони ж в історичному процесі - як два чоботі - пара! :)І Липинський з самого початку справив на Скоропадського потужний вплив. Nestor 18:47, 8 листопада 2006 (UTC)[відповісти]

УДХП не була провідником Гетьманського руху у 1918 р., як і не було тоді й цього організованого політичного руху (він буде ідеологічно і фактично оформлений лише в еміграції Липинським, Шеметом, Монтрезором та ін.; Скоропадський втягнеться в його орбіту дещо пізніше). Крім того УДХП навіть знаходилася в опозиційному УНДС. Не можна робити у такій статті таких промахів. Так само: Скоропадський ніколи не емігрував до Швейцарії (це вже зовсім нісенітниця), він одразу ж в грудні виїхав до Німеччини. До Швейцарії він з дружиною поїхали в др. пол. 1919 р. (після народження Олени), щоб зустрітися там з дітьми, зокрема з Данилом, Марією а Лізаветою. Ця стаття абсолютно несолідна й має такі огріхи (як за стилем, так і за фактажем), що її слід зняти, а звернутися по допомогу до фахівців з історії Гетьманату і гетьманського руху (Терещенко, Осташко, Гай-Нижник, Папакін та ін.) Sashko-N.