Обговорення:Касовий апарат

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Kirpl 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Варто розмістити ще й сучасну фотографію.

Стаття не витримує критики. Касовий апарат — це перш за все засіб автоматизації проведення розрахункових (касових) операцій. Натомість в статті на перше місце ставиться суто українська термінологія, практика і розуміння поняття «касовий апарат». Чомусь поняття касового апарату підміняється терміном РРО і далі по тексту йде якась мішанина із РРО і касових апаратів. Про РРО варто написати окрему статтю, а не тулити до касових апаратів.

Жодного слова про те, що в практиці застосування касових апаратів є поняття фіскального і нефіскального застосування касового апарату. Так в США касові апарати застосовуються виключно власниками бізнесу для автоматизації та контролю за проведенням операцій (нефіскальне застосування). Ніяких офіційних вимог щодо конструкції чи функціонування касових апаратів в США немає. В Україні ж застосування касових апаратів є обов"язковим (за деякими винятками), а вимоги до конструкції та функціонування касових апаратів чітко прописані на рівні законодавства.

Ну і зовсім неприпустимими є спроби окремих виробників та сервісних центрів пропіаритися за рахунок Вікіпедії.

== До чого тут США? Ми в Україні. Мішанина з терміна є і в законодавстві, згода. Варто написати окермі статті про РРО, фіскальні реєстратори, та касові апарати.--Kirpl (обговорення) 22:19, 7 січня 2013 (UTC)Відповісти