Обговорення:Свято-Георгіївський храм (Хмельницький)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Статтю «Свято-Георгіївський храм (Хмельницький)» створено або суттєво доповнено в рамках конкурсу «Вікіпедія любить пам'ятки», що тривав із 7 березня по 5 квітня 2015 року.

Публікація помилкової інформації[ред. код]

Автором помилково опубліковано: "Восени 2013 року відбулось освячення храму у ході святкової церемонії. Божественна літургія була проведена головою РПСЦ Митрополитом Московським і всія Русі Корнилієм, а також Архієпископом Київським і всієї України Савватієм". - автор статті публікує викривлену інофрмацію. Цей храм не має жодного стосунку до старообрядницької церкви. Процитована стаття [1] - про інший храм (на вул. Городовікова, побудований у 2000-х роках, меценат і голова громади Г. А. Галкін)

Автором помилково визначаються архітектурно-стилістичні деталі пам’ятки.

"Цікавий факт": У храмі навіть був одноярусний іконостас[5]. Цікавим фактом було б, якби у храмі не було іконостасу. Іконостас - обов’язковий елемент устрою православної церкви.

Недобросовісна конкуренція?))))[ред. код]

Пане, УЧАСНИК конкурсу Kminfo, який постійно мені щось пише. Я дуже здивована вашою увагою до всіх моїх статей, такому пильному перечитуванні їх та слідкуванні за кожною новою роботою, яка з'являється на сторінках Вікіпедії. Як вам вистачає часу так старанно слідкувати за мною, коли ви і сам учасник конкурсу? Чи звертаєте ви увагу на статті інших учасників, чи така пильна увага тільки до мене? А погляд на зміст на оформлення статей у кожного свій, головне, що використовуються для написання статті офіційні джерела, одне з правил Вікіпедії.

Якість інформації - необхідність[ред. код]

Під пильною увагою тримаю тему пам’яток міста Хмельницького незалежно від того, хто є автором статей. Моя мета - в межах компетенції сприяти поширенню інформації фахової і запобігти поширенню недостовірної або помилкової інформації. Головне, чого потребує енциклопедичне видання - це якість і достовірність. Якщо інформація публікується недостовірна або помилкова, то виправити її - право кожного зареєстрованого користувача, а також обов’язок кожного, хто достовірною інофрмацією володіє. Зараз можливість вносити виправлення і доповнення обмежена: як Ви пам’ятаєте, за правилами впродовж конкурсу не допускається правка статей інших учасників, тому зауваження вношу на сторінку обговорення статей. Для того сторінки обговорення й існують, і це не порушує ані загальних правил Вікіпедії, ані окремих правил.

Дружньо раджу: якщо Ви врахуєте зауваження і самостійно внесете виправлення у текст статей, це лише підвищить якість зробленої Вами роботи і піде на загальну користь.

Відповідь[ред. код]

Якщо поради корисні - це ж чудово, але є відмінність між "фактами" та "суб'єктивним баченням". Помилка - це помилка з датою, назвою, ключевими моментами, про них звісно треба повідомляти, тому що можливі не тільки помилки користувачів, але й джерел. Проте, якщо я вважаю цікавою інформацію про історію пам'ятки, і думаю, що це буде цікаво користувачам, то чому б ні? І ніде не сказано, що я не маю цього робити, що є маю вказати тільки дату будівництва і стиль, і на цьому поставити крапку. Мої дані підтверджуються офіційними джерелами, які я вивчаю. Якщо у вашому розпорядженні є факти, які суперечать конкретному автору книги чи газети, буду вдячна, яко ви їх наведете (з посиланнями, і бажано не лише власними дослідженнями). Нагадую, що я не проводжу особистої оцінки архітектурного стану, тому що наші статті мають базуватись на відомих джерелах. Проте, ваші зауваження на рахунок "не енциклопедичного стилю викладення" базуються скоріше всього на власних враженнях. Це мій стиль написання і він такий, що ж я тут можу зробити?) Ми всі на цьому проекті пишемо різні статті, у нас різний стиль і т.д. Також, наприклад, щодо вашого коментаря щодо іншої статті про кінотеатр "Інформація про пам’ятку у статті непропорційно мала порівняно з другорядними фактами, які пов’язані з установою. Пам’ятку віднесено до категорії пам’яток архітектури, однак інформації про архітектурну будову пам’ятки у статті майже нема". Там все є, і навіть фото є. Щоб можна було візуально оцінити. Тому - виправляти що? В чому тут не достовірніть? )) Все є, і опис, і історія, і архітектура.