Обговорення:Славоросов Харитон Никанорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Алексей Кебадзе у темі «"Військовий хрест"» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Славоросов Харитон Никанорович[ред. код]

У назві сторінки допущена помилка. Невірно зазначено по батькові Славоросова. Насправді, він Харитон НИКАНОРОВИЧ. Евгения Славороссова (обговорення) 16:17, 24 квітня 2015 (UTC)Відповісти

  • Виправлено по батькові Славоросова Харитона НИКАНОРОВИЧА.

--Gunner (обговорення) 13:43, 27 квітня 2015 (UTC)Відповісти

Інформація в Енциклопедії з сайту Міністерства оборони РФ[ред. код]

нформація в Енциклопедії з сайту Міністерства оборони РФ містить серйозні фактичні помилки. - Там сказано: "В 1910 г. работал механиком в авиационной школе общества «Авиата» князя С. Любомирского в Варшаве. По возвращении в Одессу восстановил до лётного состояния аэроплан Одесской авиашколы «Фарман-IV» и на нём овладел мастерством пилота"

- Насправді:

"У 1910 році Славоросов приїхав на авіаційні змагання в Петербург до Єфімова і став працювати у нього механіком безкоштовно. Так він освоїв техніку і увійшов в авіаційні кола. Льотчик Генріх Сегно запропонував Харитону місце механіка і обіцяв вивчити літати, так як отримав запрошення від товариства «Авіата» князя Любомирського у Варшаві. Славоросов був там єдиним механіком. Ночами він лагодив розбитий літак, а вранці потайки вчився на ньому літати. У 1911 році Харитон Славоросов-Семененко блискуче здав іспит на пілота-авіатора і отримав «Бреве» № 41 від 14 березня 1911 року. Харитона призначили першим пілотом «Авиаты» та інструктором."

- Ще там написано: "В декабре 1930 г. был арестован по обвинению в шпионаже в пользу французской разведки. Погиб в заключении в 1941 г. Реабилитирован в 1956 г."

- Насправді: "У грудні 1930 року був заарештований за звинуваченням у шпигунстві на користь французької розвідки. Загинув в ув'язненні у 1941 році. 22 липня 1963 року він був посмертно реабілітований (Постанова Військового трибуналу Московського військового округу № Н-456 від 28 червня 1963 року)."

- Це підтверджено документально:

Файл:Справка 1.jpg
Постанова Військового трибуналу про реабілітацію

--Gunner (обговорення) 13:45, 27 квітня 2015 (UTC)Відповісти

"Військовий хрест"[ред. код]

У статтю трапилася ще одна помилка: "За участь в битві при Вердені його нагороджують Військовим хрестом." - Славоросов ніяк не міг отримати "Військовий хрест" за Верден, оскільки Верденська операція почалася тільки 21 лютого 1916 року. А Харитон Никанорович демобілізувався по інвалідності у Версалі, і повернувся на батьківщину в 1915 році.--Gunner (обговорення) 13:00, 29 квітня 2015 (UTC)Відповісти