Обговорення:Судова реформа в УСРР (1922)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вікімарафон
до 17-річчя Української Вікіпедії

Статтю «Судова реформа в УСРР (1922)»
створено в межах Вікімарафону 28—31 січня 2021
Wikipedia Community cartoon - high quality.png
  •  Коментар Авторські права

1. "...запідозрено в порушенні авторських прав на текст із таких джерел: https://studfile.net/preview/9384223/page:32/" Цим сайтом не користувався і про його існування не в курсі. Я не можу порушувати авторське право на текст з цього джерела, адже текст цьому сайту не належить. Він - всього-навсього файловий архів студентів.

2. Якщо все ж належить, то прошу показати, будь ласка, рядок на цьому сайті, де би було написано, що цей текст хоч якось охороняється.

3. Якщо все ж охороняється, то відповідно до статті 444 частини 1-2 пункту 1 Цивільного кодексу України "твір може бути вільно, без згоди автора та інших осіб, та безоплатно використаний будь-якою особою: як цитата з правомірно опублікованого твору ... за умови дотримання звичаїв, зазначення джерела запозичення та імені автора, якщо воно вказане в такому джерелі, та в обсязі, виправданому поставленою метою. Особа, яка використовує твір, зобов'язана зазначити ім'я автора твору та джерело запозичення". Згідно із статтею 21 пунктом 1 Закону України "Про авторське право і суміжні права" "без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право), але з обов’язковим зазначенням імені автора і джерела запозичення, допускається: використання цитат (коротких уривків) з опублікованих творів в обсязі, виправданому поставленою метою, в тому числі цитування статей з газет і журналів у формі оглядів преси, якщо воно зумовлено критичним, полемічним, науковим або інформаційним характером твору, до якого цитати включаються". У випадку створених мною статей: а) зазначення джерела присутнє; б) текст являє собою якраз використання короткого уривку.

4. Якщо все ж порушення є, то прошу, будь ласка, пояснити в чому саме.

  •  Коментар №2 Накид статті

Оскільки на сторінці обговорення даної статті не було надано відповіді на мої запитання, а вилучення даної статті не в моїх інтересах, то я сповіщаю про те, що роблю накид статті на відповідній підсторінці.