Обговорення користувача:Deineka/Відмінки у назвах статей (06.08.2007—06.08.2007)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення користувача:Deineka/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення користувача:Deineka

Відмінки у назвах статей[ред. код]

Не треба створювати статті-редиректи у можливих відмінках, на кшалт Сумської області. Для цього існує таке використання: "Родом з с.Березняки [[Сумська область|Сумської області]]", що буде виглядати так: "Родом з с.Березняки Сумської області". Домовились ? --Movses

я думаю це корисна практика. Найчастіше географічні назви вживаються в родовому відмінку, і така проста переадресація зекономила б чимало часу дописувачам.
Готовий запропонувати таку практику всім. Deineka 12:29, 6 серпня 2007 (UTC)Відповісти
Я так не думаю. Спеціально створили шаблон [[  |  ]]... Нащо створювали шаблон питається... Втім, це не заборонено, робіть як вважаєте за правильне...--Movses
Виключно питання часу і зручності. Порівняйте, що простіше написати [[Київ|Києві]] чи просто [[Києві]]. Якщо в вас є можливість - підрахуйте статистику вживань відмінків "Київ" і "Києві" в статтях - думаю друга значно переважить.
Згоден. Сам це практикую . --Alex Blokha 14:23, 6 серпня 2007 (UTC)Відповісти
Вживання такої практики тільки мною, насправді містить небагато смислу, від неї виграють, якщо вона почне використовуватися частіше.
Те, що час має значення хочу вам проілюструвати на прикладі англійської вікі. Поруч зі тандартним шаблоном [[rose]] використовується і зручний варіант [[rose]]s - очевидно з метою зручності і економії часу. Вони вже ділом відповіли на питання, навіщо використовувати [[rose]]s, якщо є "стандартний шаблон" [[rose|roses]].
Готовий винести це на обговорення - в Кнайпі? в Пропозиціях чи Адмінпитаннях? Якщо справді є можливість підтвердити пропозицію статистикою, це було б чудово. Звичайно, загальним рішенням проблеми стала б підтримка українських відмінків в запитах, але наскільки я розумію, поки про це можна лише мріяти..
Можливості надати вам статистику не маю. Винести на обговорення - де завгодно, наприклад в Кнайпі (гадаю, що буде кволе обговорення). Я кажу про те, що створювати по кожній статті у відмінках це дуже багато часу і має сенс тільки коли буде відповідний робот. Втім, як на мене, це суперечка про смаки - вам подобається так, мені інакше ... DIXI --Movses