Обговорення користувача:Yelysavet/Вилучення тверджень зі статей (12.11.2011—12.11.2011)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Dolyn/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Dolyn

Вилучення тверджень зі статей

[ред. код]

Доброго дня. Я неодноразово вже помічав з вашого боку дії з вилучення тверджень зі статей без змістовних пояснень. Я зараз спробую пояснити основні випадки, коли ви вилучаєте твердження зі статей, та показати, що треба робити замість цього:

  1. Посилання не працює. Це далеко не привід вилучати ні твердження, ні саме посилання. По-перше, спробуйте перейти за посиланням, можливо, змінився дизайн сайту, і та сама сторінка існує десь в іншому місці з якоюсь іншою назвою. Наприклад, у статті Червона зірка (підприємство) я за одну хвилину знайшов потрібний розділ на сайті: вони просто об'єднали всі зазначені в статті сторінки в одну. По-друге, спробуйте перевірити в архівах (сайт http://web.archive.org , кеш Ґуґла тощо), можливо, там збережена повна версія сторінки (особливо якщо це популярний сайт). По-третє, проведіть пошук за назвою статті, зазвичай випаде та сама стаття на якомусь іншому сайті. Просте ж вилучення посилання значно погіршує верифіковуваність статті
  2. Нема джерела / Неавторитетне джерело. Якщо твердження схоже на правду (= ви не знайшли джерела з прямим спростуванням), значить, поставте запит на джерело або спробуйте самі пошукати джерело. Якщо ж ви не згодні з твердженням і не можете знайти джерело, то краще зверніться на сторінку обговорення, там з ненульовою ймовірністю хтось те джерело та й знайде. Наприклад, оце вилучене вами твердження підтверджується джерелом, яке стоїть у наступному абзаці.
  3. Несуттєве твердження. Зазвичай твердження, які ви вилучаєте, ніяк не є несуттєвими. Наприклад, твердження про те, що очевидно, що мер Кіровограда має бути регіоналом, якщо вся влада в Партії регіонів, є зовсім неочевидним, бо в тому ж Кременчуці або Запоріжжя вся влада теж у ПР, а мери бютівці. Тому краще також звертатися на сторінку обговорення, якщо ви вважаєте якусь частину статті недоречною.

Я пропоную вам подивитися на історію редагувань статті Кіровоград і зрозуміти, що треба було зробити замість вилучення інформації. Я не знаю лише що робити, коли ви сперечаєтесь із самим собою. Ваше вилучення інформації, не лише з доброї статті Кіровоград, а й з інших статей, погіршує якість цих статей, будь ласка, не робіть цього без нагальної потреби. Дякую за розуміння — NickK 15:59, 12 листопада 2011 (UTC)Відповісти