Обсерваторія університету Коломбо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Обсерваторія університету Коломбо
Colombo University Observatory

Країна  Шрі-Ланка
Розташування Коломбо, Шрі-Ланка
Відкрито 1920
Сайт: uocmas.info/Other/telescope.php

Обсерваторія університету Коломбо. Карта розташування: Шрі-Ланка
Обсерваторія університету Коломбо
Обсерваторія університету Коломбо
Обсерваторія університету Коломбо (Шрі-Ланка)
Мапа


Обсерваторія Університету Коломбо — астрономічна обсерваторія, розташована в Університеті Коломбо. Фактично обсерваторія Коломбо — це стаціонарний телескоп під власним куполом обсерваторії, що розташована на території університету поруч із проспектом Рейд у Коломбо. Обсерваторія використовується Математично-астрономічним товариством[1].

Основні інструменти[ред. | ред. код]

Основний інструмент обсерваторії - це 32-см ньютонівський телескоп-рефлектор, закріплений на полярному монтуванні. Його розміщено в обсерваторії з напівсферичним рухомим куполом. Введений в експлуатацію у 1920-х роках. Не використовувався в 1940-х і 1950-х роках після того, як під час Другої світової війни його пошкодили Королівські ВПС. Телескоп відремонтували і повернули до експлуатації на початку 1960-х років. Телескоп був повністю дієздатним до кінця 1980-х років, допоки його компоненти не були викрадені під час повстання 1987–1989 років. Відтоді робилися спроби його реставрації.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Jayaratne, Chandana. The Forerunner of Modern Astronomy in Sri Lanka. Mathematical and Astronomical Society, University of Colombo. Архів оригіналу за 22 липня 2011. Процитовано 16 червня 2011.