Портал:Ігри/Індивідуальні та парні спортивні ігри з м'ячем чи воланом

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Матч між збірними Бразилії та США у чоловічому парному розряді

Бадмінто́н — спортивна гра, яка проводиться на невеликому майданчику, поділеному сіткою на 2 рівні частини. На них розташовуються супротивники, які за допомогою ракетки намагаються перекинути волан (пластмасова півсфера з пір'яним або нейлоновим обрамленням) через сітку на іншу половину корту так, щоб супротивник не зміг відбити його назад.

Походить ця гра ще із Стародавнього Сходу та Стародавньої Греції. Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872 рік. Саме тоді герцог Бофорт привіз із Індії ракетки і м'яч з пір'ями в своє помістя Бадмінтон в Глостерширі, Англія (звідси і назва). Перші правила гри були створені англійцями 1887 року і в свої основі збереглися дотепер. 1883 року створюється Асоціація прихильників бадмінтону, а 5 червня 1934 року — Міжнародна організація бадмінтону IBF, яка з тих пір і організовує численні змагання з бадмінтону.

Світові чемпіонати проводяться з 1977 кожні два роки і включають індивідуальні змагання чоловіків та жінок, парні змагання чоловіків і жінок та змагання змішаних пар. Бадмінтон є олімпійським видом спорту. В останні роки найсильнішими вважаються спортсмени Данії, Індонезії, Великої Британії, Малайзії, Німеччини, Японії, Китаю..::::::::::::::::читати далі