Портал:Наукова фантастика/Науково-фантастичні повісті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Гори Долі» (фр. Les monts de destin) — науково-фантастична повість 1966 року французького письменника Франсіса Карсака. У ній описуються події, що передують тим, з якими читача знайомить роман «Леви Ельдорадо».

Твір входить до циклу «Тераї Лапрад».

Тераї Лапрад і його генетично модифікований лев Лео прибувають на планету Офір-2, де Лапрад повинен працювати за контрактом геологом. На планеті мешкає раса під назвою пухі або стіки, яка була розвиненою кілька тисяч років тому, а зараз з незрозумілих причин вимирає. Тераї вирішує з'ясувати причину деградації пухі, але йому доводиться протистояти незрозумілій ненависті деяких працівників корпорації ММБ, на чолі з директором на планеті Старжоном.

Тераї знайомиться зі старим, алкоголиком геологом Мак-Грегором, який раніше був директором і одним із кращих фахівців, але в ході однієї з місій в Горах Долі щось зломило його дух. Пухі також попереджають Тераї, щоб люди не ходили в Гори Долі. Після загибелі Мак-Грегора, прикрившись Тераї від пострілу вбивць, підісланих Старжоном (старий геолог з точністю до хвилини знав годину своєї загибелі і саме тому спився) герой вирушає в Гори Долі. .::::::::::::::::читати далі