Райо Оклахома-Сіті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Райо ОКС)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Райо Оклахома-Сіті
Повна назва Rayo Oklahoma City
Коротка назва Rayo OKC
Засновано 2015
Розформовано 2016
Населений пункт Оклахома-Сіті, США
Стадіон Yukon High Schoold
Власник Рауль Мартін Преса
Ліга NASL
2016 Весна: 1
Осінь: 2
Загалом: 2
Плей-оф: фінал
Домашня
Виїзна
Запасна

Райо Оклахома-Сіті (англ. Rayo Oklahoma City, також Rayo OKC) — професіональний футбольний клуб з Оклахома-Сіті (США), що провів один сезон у Північноамериканській футбольній лізі – футбольному дивізіоні 2-го рівня США і Канади.

Про створення команди було оголошено у листопаді 2015 року[1]. Було повідомлено, що основним власником клубу буде власник іспанського клубу «Райо Вальєкано» Рауль Мартін Преса. «Райо Оклахома-Сіті» мав почати виступи у NASL з весни 2016 року.

У своєму першому сезоні в лізі «Райо» посів 4-е місце у зведеній таблиці і вийшов до стадії плей-оф, де зазнав поразки від Нью-Йорк Космос. В сезоні за команду зіграли такі гравці як Йоргос Самарас, Дерек Боатенг. Домашні матчі команда проводила на стадіоні середньої школи міста Юкон. В осінній частині головним тренером був Херард Нус, котрий на той час був також заступником технічного директора «Райо Вальєкано».

В листопаді 2016 року ЗМІ повідомили, що «Райо Оклахома-Сіті» не представлений на зустрічі власників команд NASL, що було ознакою того, що клуб не виступатиме у сезоні 2017 року[2]. Контракти з усіма гравцями було скасовано.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. LA LIGA™S RAYO VALLECANO AND LOCAL BUSINESSMAN TEAM UP TO BRING NASL CLUB TO OKLAHOMA CITY. Процитовано 22 червня 2017.
  2. Rayo OKC not represented at NASL meetings; Players released from contracts. Процитовано 22 червня 2017.[недоступне посилання з листопадаа 2019]

Посилання[ред. | ред. код]

How a fight over turf helped sink an NASL club, and what it taught the league(англ.)