Синій колір смутку

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Синій колір смутку
гінді कोबाल्ट ब्लू
Жанр драматичний фільм і романтичний фільм
Режисер Sachin Kundalkard
Сценарист Sachin Kundalkard
У головних
ролях
Prateik Babbard, Geetanjali Kulkarnid, Neil Bhoopalamd, Shishir Sharmad і Anjali Sivaramand
Композитор Clinton Cerejod
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 113 хв.
Мова гінді
Країна  Індія
IMDb ID 15314640

Синій колір смутку (гінді कोबाल्ट ब्लू) — індійський драматичний фільм мовою гінді, сценаристом і режисером якого є Сачін Кундалкар[en], у головних ролях — Пратейк Баббар[en], доктор Нілей Мехендейл і Анджалі Сівараман[en]. Він адаптований за однойменним романом[en], який розповідає про брата та сестру, які закохуються в одного чоловіка, і наступні події, які розбивають їхню традиційну консервативну сім'ю[1]. Фільм вийшов 2 квітня 2022 року після деяких початкових затримок[2][3].

Сюжет[ред. | ред. код]

Коли письменник-початківець Танай і його волелюбна сестра Ануджазакохуються в загадкового гостя, який орендує кімнату у їхньому домі, наступні події потрясають їхню традиційну індійську родину. Дія фільму розгортається у 1990-х роках. У фільмі досліджуються аспекти самотності, одностатевого кохання та вільного духу подолання суспільних бар'єрів.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Пратейк Баббар[en] орендар орендар
Др. Нілей Мехендейл Танай Відх'ядхар Діксіт Танай Відх'ядхар Діксіт
Анант Віджай Джоші[en] Асім Діксіт Асім Діксіт
Анджалі Сівараман[en] Ануджа Діксіт Ануджа Діксіт
Пурніма Індраджит[en] Сестра Мері Сестра Мері
Ніл Бхупалам[en] професор літератури професор літератури
Гітанджалі Кулкарні[en] Шарда Діксіт Шарда Діксіт
Шишир Шарма[en] Mr. Dixit Mr. Dixit

Реліз[ред. | ред. код]

У листопаді 2018 року було оголошено, що роман «Синій колір смутку[en]» буде екранізовано для Netflix. Його написав і поставив Кундалкар[en][4]. Спочатку реліз був запланований на 3 грудня 2021 року, але був відкладений та випущений 2 квітня 2022 року[5].

Сприйняття[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Нандіні Рамнат із Scroll.in[en] дала позитивну рецензію на сценарій фільму: «Делікатне втілення Нілеєм Мехендейлом Таная та відверта незграбність Пратейка Баббара створюють найбільш пам'ятні моменти фільму, які мають яскравість основних кольорів та еротичний відтінок першого кохання»[6]. Deccan Herald[en] дав фільму 3/5 зірок і написав: «У фільмі є зворушлива поезія хінді, яка містить різні відтінки емоцій. Весь фільм — це повільна, лірична та карколомна подорож, змішана з літературою, поезією, музикою та мистецтвом. Основні відтінки були ефективно використані для виявлення емоцій»[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cobalt Blue by Sachin Kundalkar. World Literature Today (англ.). 13 грудня 2016. Процитовано 4 квітня 2022.
  2. Cobalt Blue: Netflix film starring Prateik Babbar gets a new release date. OTTPlay (англ.). Процитовано 4 квітня 2022.
  3. Cobalt Blue trailer: Prateik Babbar is at the centre of a love triangle with a brother and sister at opposite ends. The Indian Express (англ.). 12 листопада 2021. Процитовано 4 квітня 2022.
  4. Hipes, Patrick (8 листопада 2018). Netflix Unveils More Originals For India Market; Sets 'Hotel Mumbai' Regional Release, Priyanka Chopra-Produced Pic. Deadline Hollywood. Процитовано 29 листопада 2018.
  5. Cobalt Blue. ndtv. 20 листопада 2021. Процитовано 20 листопада 2021.
  6. Ramnath, Nandini (2 квітня 2022). 'Cobalt Blue' review: A sexual awakening in primary colours. Scroll.in (амер.). Процитовано 3 квітня 2022.
  7. 'Cobalt Blue' review: Terrific relationship drama. Deccan Herald (англ.). 7 квітня 2022. Процитовано 12 квітня 2022.