Schuberth M826

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шолом Schuberth M826

Schuberth M826 - німецький військовий шолом

Історія створення

Прийнят на озброєння в 1992. Використовувався у великій кількості локальних конфліктів сучасності.

Конструкція

Шолом має масу в 1,5 кг та забезчує захист стандарту Standardised Regulation ("STANAG") 2920, V50 mini: від осколків до 1,1 грама на швидкоісті 680 м/с. Виробляється в трьох розмірах: "S" (51,0-54,0 см), "М" (55,0 - 57,0 см), "L" = (58,0-60,0 см) та "XL" (61,0 - 64,0 см)[1].

Зовні по дизайну завдяки козирку та потовщенню з боків нагадує німецький шолом часів Другої Світової. По кромці шолома є гумовий кант. Зовні видно три точки кріплення підшоломника, який складається з складної системи ударогашення. Підшоломник так само служить каркасом для обруча, який охоплює голову і сітки, що забезпечує найбільш комфортне носіння і безпеку. Обруч виконаний з пластика але має шкіряну вставку для того щоб шолом не ковзав по голові, так само на обручі є регулювання за обсягом голови. Таке ж регулювання присутнє на сітці, для регулювання по висоті. Підборідний ремінець дуже зручний і виконаний з міцної тканини і має три точки регулювання та швидкознімними кріплення.

Використання в Україні

Завдяки розповсюдженню в Європі цей шолом дуже просто купити зі складського зберігання, тому з початком війни на Донбасі волонтери почали масово скуповувати його та передавати до України. Одним з перших їх прийняли на озброєння добровольчі підрозділи, зокрема батальон "Донбас". В цілому станом на осінь 2014 вони кількісно уступали тільки американським зразкам[2].

Посилання

  1. http://www.strikeball-biysk.ru/index.php/obzor-pexotnogo-shlema-bundesvera-schubert-m826/
  2. Чем бойцы АТО защищают головы?