М2 (шолом)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

М2 - український військовий шолом. Дизайн заснований на шоломі ECH (Enhanced Combat Helmet), ACH (Advanced Combat Helmet), Ops-core FAST Carbon Helmet от Emerson[1].

Історія створення

Каска розроблена науково - виробничним підприемством (НВП) "Темп-3000" (смт. Ворзель, Київської обл). Прийнят на озброєння українського війська. планється закупка 10 тисяч одиниць[2]. На 8 серпня 2014 поставлено 2350.

Конструкція

Каска М2 складається з 5-ти комбінованих шарів захисних балістичних матеріалів. На касці встановлені універсальні кріплення для установки додаткових пристроїв: ПНБ, ліхтарик, відеокамера і т.п. Так само конструктивні особливості каски дозволяють використовувати її разом з гарнітурою зв'язку. Вага 1,35 кг.

Кріплення шолома до голови здійснюється системою регульованих ремінних стрічок, яка має систему підвісу з 4-х точковим кріпленням. Ремінні стрічки регулюють утримання шолома по підборіддю людини.

Підгонка по окружності голови здійснюється поворотом круглого регулятора, який розташований у нижній потиличній частині шолома. У внутрішній частині шолома кріпляться на текстильну стрічку («липучку») - дві м'які демпфіруючі та гігроскопічні подушки,які забезпечують додаткову зручність утримання шолома на голові людини[3].

Варіанти

  • М2
  • М2а

Характеристики

Розмір можливої регулювання по голові 54,0 - 61,0 см

Внутрішня висота 169 ± 2 мм

Внутрішня довжина 255 ± 2 мм

Внутрішня ширина 220 ± 2 мм

Посилання

  1. http://www.temp3000.com/ru/katalog-produktsii/item/kaska-m2
  2. http://kp.ua/politics/465086-v-zonu-ato-otpravliauit-300-400-bronezhyletov-kazhdyi-den
  3. http://www.mothergun.com.ua/index.php?route=product/product&manufacturer_id=23&product_id=213