Справа була у Пенькові

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Справа була в Пенькові)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Справа була у Пенькові
рос. Дело было в Пенькове
Жанрмелодрама
РежисерСтаніслав Ростоцький
СценаристСтаніслав Ростоцький
У головних
ролях
Світлана Дружиніна
Майя Менглет
В'ячеслав Тихонов
ОператорГеоргій Гарибян
КомпозиторКірило Молчанов
ХудожникМарія Фатєєва
КінокомпаніяКіностудія імені Горького
Тривалість100 хв
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1957
IMDbID 0050303

Справа була у Пенькові (рос. Дело было в Пенькове) — радянський повнометражний чорно-білий художній фільм, поставлений на Кіностудії імені М. Горького в 1957 році режисером Станіславом Ростоцькім за повістю Сергія Антонова.

Прем'єра фільму в СРСР відбулася 17 лютого 1958 року.

Сюжет

[ред. | ред. код]

В колгосп з розподілу приїжджає молодий спеціаліст Тоня Глечікова. Перший, хто зустрічається Тоні — колгоспний тракторист Матвій Морозов, заводила і вигадник. Витівки Матвія були причиною постійних конфліктів між ним і головою колгоспу Іваном Савовичем. До того ж дочка голови Лариса проти волі батька виходить заміж за Морозова. З приїздом Тоні життя в селі починає змінюватися. До неї тягнеться молодь. Тягнеться до неї і Матвій. Їх безневинний на перший погляд інтерес один до одного стає джерелом пліток. Лариса ревнує чоловіка до Тоні. Особливо незадоволена її появою в колгоспі самогонщиця Алевтина, чий будинок раніше був центром «світської» життя в селі, що було додатковим джерелом її доходів. Одного разу Тоня в недобудованому клубі підвертає ногу. Додому її відносить Матвій, який випадково опинився там. Це бачить Алевтина і призводить додому до Тоні батька Лариси.

Лариса, відчуваючи, що чоловік охолов до неї, сильно ревнує його до Тоні. Алевтина підмовляє Ларису отруїти суперницю. Лариса спочатку погоджується, але в останній момент не наважується на вбивство. Матвій, дізнавшись про участь Алевтини, в покарання замикає її в льосі, за що отримує тюремний термін. Повернувшись додому, Матвій вперше бачить уже сина-підлітка і обох люблячих його жінок. Життя триває.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]