Термінал ЗПГ Пенуелас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Термінал ЗПГ Пенуелас – об’єкт для прийому та регазифікації зрідженого природного газу на острові Пуерто-Рико.

Виробництво електроенергії на островах Карибського басейну традиційно спиралось на споживання нафтопродуктів. Проте розвиток технологій у галузі зрідженого природного газу надав можливість створювати газові ТЕС і на таких невеликих відокремлених ринках. Для Пуерто-Рико такий проект реалізувала іспанська енергетична компанія Gas Natural Fenosa, яка є головним акціонером (47,5%) як терміналу Пенуелас, так і основного споживача блакитного палива – газової електростанції комбінованого циклу потужністю 263 МВт. Зазначені об`єкти ввели в експлуатацію в 2000 році.

Портове господарство терміналу Пенуелас може приймати газові танкери вантажоємністю до 140000 м3. Для зберігання ЗПГ призначений резервуар об`ємом 160000 м3.[1] Термінал має потужність до 0,96 млрд.м3 на рік.

Певний час Пенуелас був монополістом в сфері ЗПГ, допоки в середині 2010-х не з’явились інші джерела його надходження на острів. Зокрема, компанія Crowley Maritime організувала постачання цього палива у спеціально обладнаних 40-футових контейнерах.[2] А Exelerate Energy здійснює проект створення для Пуерто-Рико плавучого регазифікаційного терміналу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Puerto Rico. www.gasnaturalfenosa.com (англ.). Архів оригіналу за 9 червня 2017. Процитовано 8 березня 2017.
  2. Crowley scores LNG supply deal with Puerto Rico company. LNG World News (амер.). Процитовано 8 березня 2017.