Уран – Наготане

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Уран – Наготане. Карта розташування: Махараштра
Уран
Уран
Наготане
Наготане
Схема трубопроводу

Уран – Наготане – трубопровід для зріджених вуглеводневих газів, який подає сировину для роботи піролізної установки у Наготане.

Із 1978-го південніше від Мумбаї діяв газопереробний завод Уран, який працював із продукцією офшорних родовищ та вилучав фракцію С3+. У другій половині 1980-х вирішили поглибити ступінь переробки сировини та надати заводу здатність вилучати етан у вигляді етан-пропанової суміші, яка б далі піддавалась піролізу на новому нафтохімічному підприємстві у Наготане. Для транспортування цієї суміші в 1990-му ввели в дію трубопровід Уран – Наготане завдовжки 47 (за іншими даними – 50) км з діаметром 250 мм.[1][2][3]

Також можливо відзначити, що у 2010-х роках на тлі падіння видобутку на родовищах басейну Мумбаї власник нафтохімічного виробництва запустив етанопровід Дахедж – Наготане, який має покривати нестачу сировини за рахунок імпорту етану з США.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Document of The World Bank FOR OFFICLAL USE ONLY Report No. 11604 PROJECT COMPLETION REPORT INDIA MAHARASHTRA PETROCHEMICAL PROJECT (LOAN 2505-IN) (PDF).
  2. DPR – AMBA RIVER (44.971KM) NW-1 (PDF).
  3. Untitled. webcache.googleusercontent.com. Процитовано 26 серпня 2023.