Установка фракціонування Форт-Саскачеван (Dow)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Установка фракціонування Форт-Саскачеван (Dow). Карта розташування: Канада
Форт-Саскачеван
Форт-Саскачеван
Установка фракціонування Dow у Форт-Саскачеван

Установка фракціонування Форт-Саскачеван (Dow) — виробництво у канадській провінції Альберта, яке здійснює розділення зріджених вуглеводневих газів (ЗВГ).

У першій половині 1990-х років концерн Dow Chemical запустив у Форт-Саскачевані піролізне виробництво, розраховане на споживання етану. Одним з основних постачальників сировини для нього стала належна тому ж власнику установка фракціонування зріджених вуглеводневих газів (ЗВГ). Розміщена на сусідньому майданчику та введена в експлуатацію у 1993 році, вона наразі має потужність з фракціонування 69 тисяч барелів ЗВГ на добу (фракції С2, С3, С4, С5), в тому числі 31 тисяча барелів етану (С2).

Суміш ЗВГ отримують через трубопровідну систему компанії Pembina (включила у себе ЗВГ-трубопровід Federated Pipeline, який прямує від газопереробного комплексу Керолайн), а також трубопроводи Brazeau NGL та Peace NGL (останній постачає продукцію не лише заводів Альберти, але й розташованого у Британській Колумбії ГПЗ Younger).

Потреби установки обслуговує власне підземне сховище.

Отримана після вилучення етану суміш С3+ може спрямовуватись для подальшого розділення на сусідню установку фракціонування компанії Keyera.[1][2]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Western Canadian NGL Fractionation Outlook (PDF).
  2. Login. www.ogj.com. Процитовано 19 травня 2019.