Центральне конструкторське бюро «Ізумруд»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з ЦКБ «Ізумруд»)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Центральне конструкторське бюро «Ізумруд»
Тип державне підприємство
Форма власності державне підприємство
Засновано 1958
Штаб-квартира Херсон, Карантинний острів, 1.
Холдингова компанія ДК «Укроборонпром»
Код ЄДРПОУ 14309617[1]
www.ukroboronprom.com.ua

Центральне конструкторське бюро «Ізумруд» — здійснює проектування морських транспортних, допоміжних, науково-дослідних та інших судів, кораблів, доків та інших плавучих споруд усіх класів і призначень.

Історія[ред. | ред. код]

Засноване в 1958 році у відповідь на гостру потребу в проектуванні і будівництві великої кількості допоміжних суден та технічного флоту судів, ДП Центральне конструкторське бюро Ізумруд, майже відразу ж стало однією з провідних компаній у цій сфері, і займає свою нішу - суднобудування з широким використанням залізобетону.

За більш ніж 50 років професійної діяльності, фахівці «Ізумруду» створили близько 60 проектів для суден, доків, причалів та інших плавучих споруд. Ґрунтуючись на їх конструкціях, були побудовані і успішно експлуатуються в усьому світі більше 200 одиниць флоту та інші об'єкти. Підприємство накопичило величезний досвід у проектуванні та підготовці конструкторської та технологічної документації для транспортних кораблів, нафтових танкерів, науково-дослідних суден, плавучих судноремонтних та передаточних доків, плавучих понтонних причалів, а також їх функціональних систем і механізмів.

Підприємство освоїло дизайн плавучих конструкцій із залізобетонними понтонними фондами для потреб малого та середнього бізнесу: готелів, офісів, дач, ресторанів, заправних станцій і т.д.

Керівництво[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Архів оригіналу за 20 вересня 2016. Процитовано 13 грудня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]