Шаблон:ПІП

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Шаблон:ПІБ)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
{{i}} Документація шаблону[перегляд] [редагувати] [історія] [очистити кеш]

Цей інтелектуальний шаблон створює посилання на сторінки з переліком інших людей з подібними іменами. Передбачається, що назва сторінки у форматі ПІП: Прізвище Ім'я По батькові. Будь-які уточнення в дужка ігноруються, наявність частини «по батькові» не обов'язкова. Якщо назва статті має іншу структуру, тоді формат ПІП треба відтворити як параметр шаблону. Наприклад, для статті «Петро Петрович Петренко» треба вказати {{ПІП|Петренко Петро Петрович}}.

З назви поточної сторінки або з визначеного параметру автоматично утворюються назви «Прізвище», «Прізвище Ім'я» і «Прізвище Ім'я По батькові» і кожна з них перевіряється на наявність відповідної сторінки з будь-яким шаблоном багатозначності для списку людей, у тому числі з можливим уточненням «(значення)».

Шаблон виводить напис

У Вікіпедії є статті про інших людей з таким прізвищем: див. …

з подальшим переліком знайдених статей з багатозначностями.

Цей шаблон функционально замінює шаблони {{Однофамільці}}, {{Однофамільці-тезки}}, {{Повні тезки}} для випадків, коли формуються посилання на сторінки багатозначностей.

Цей шаблон не підходить, якщо потрібно створити посилання на статтю, що не є переліком значень, або назва якої не відповідає структурі ПІП. У такому випадку необхідно використовувати інші варіанти — {{Однофамільці-тезки}}, {{Не плутати}}, {{About}}.

Приклади

{{ПІП}} — оперує поточною назвою сторінки
{{ПІП|Петренко Петро Петрович}} — оперує вказаним параметром, результат відображено нижче:


Див. також