Шереметьєва-Турчин Світлана Сергіївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Світлана Шереметьєва-Турчин (нар. 17 червня 1993, Кропивницький) - українська журналістка, медіаменеджерка. Член Національної спілки журналістів України, заступниця генерального директора інформаційного агенства РБК-Україна.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася 17 червня 1993 року у місті Кропивницький. У 2014 році закінчила Інститут міжнародних відносин та журналістики при Національному університеті культури та мистецтв.

У 2013 році приєдналася до команди "Комерсант-Україна". 13 березня 2014 року керівництво видавничого дому закрило газету через економічні труднощі. Неофіційною є версія закриття через спроби цензури російських видавців.

У серпні 2014 року частина екс-команди "Комерсант-Україна" створює інтернет-видання "Апостроф", яке на момент запуску очолив колишній головний редактор газети Валерій Калниш.

У лютому 2015 року призначена директором "Європейської медіа групи" - компанії-власника інтернет-видання "Апостроф". В кінці 2015 року Шереметьєва-Турчин, окрім того, стає ще шеф-редакторкою видання.

У липні 2017 року "Європейська медіа група" придбала право власності на інтернет-видання Realist.online[1]. Директором та шеф-редакторкою видання стала Світлана Шереметьєва-Турчин.

"Проект голосно зайшов на медіа-ринок і успішно зайняв нішу інтелектуальної журналістики з сильним економічним блоком і резонансними розслідуваннями. Придбання Realist.online як не можна краще відповідає стратегічним планам ТОВ "ЄМГ", - зазначила тоді Шереметьєва-Турчин[2].

23 квітня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проголосував за видачу супутникової ліцензії телеканалу "Апостроф TV" (ТОВ "Апостроф ТВ"). За словами Світлани Шереметьєвої-Турчин, "Апостроф TV" позиціонується як інтернет-канал видання з окремим розділом на сайті "Апостроф" і каналом на YouTube, де розміщені інтерв'ю на політичну тематику і щотижневі підсумкові програми інформаційного формату.[3]

У грудні 2019 року Світлана Шереметьєва-Турчин вирішує змінити місце роботи[4] й переходить на посаду заступниці генерального директора РБК-Україна[5]. На новій посаді займається розвитком компанії, зовнішніми комунікаціями та комерційними проектами.

Одружена. Виховує сина. Хобі: біографії відомих особистостей, програмування, подорожі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Інтернет-видання Realist.online увійшло до складу "Європейської медіа групи". Апостроф (укр.). Архів оригіналу за 19 лютого 2022. Процитовано 11 березня 2020.
  2. Інтернет-видання Realist.online увійшло до складу "Європейської медіа групи". Апостроф (укр.). Процитовано 11 березня 2020.
  3. ? Интернет-сайт «Апостроф» запускает информационный телеканал. Telekritika (ru-RU) . 23 квітня 2019. Архів оригіналу за 24 квітня 2019. Процитовано 11 березня 2020.
  4. Svetlana Sheremetyeva-Turchyn. www.facebook.com (укр.). Процитовано 11 березня 2020.
  5. Світлана Шереметьєва-Турчин пішла з «Апострофа» до «РБК-Україна». detector.media (укр.). 2 січня 2020. Архів оригіналу за 3 січня 2020. Процитовано 11 березня 2020.