Dominion Transmission

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Dominion Transmission — система газопроводів на північному сході США, у штатах Західна Вірджинія, Огайо, Пенсільванія, Нью-Йорк, а також в Меріленді та на півночі Вірджинії.

У складі Dominion Transmission, загальна довжина якої досягла 7800 миль,[1] можливо виділити кілька основних елементів:

- західну гілку від округу Warren в Огайо до Піттсбурга в Пенсильванії;

- південно-західну гілку від округу Buchanan у Вірджинії через всю Західну Вірджинію до згаданого вище Піттсбурга;

- північну частину системи, яка починається від з'єднання двох попередніх та тягнеться через Пенсильванію та центральну частину штату Нью-Йорк;

- газопровід Dominion Cove Point, що подавав до Пенсильванії регазифіковану продукцію з терміналу Коув-Поінт в Меріленді.

Одним із джерел наповнення системи слугують інтерконектори з потужними трубопроводами, прокладеними з регіону Мексиканської затоки — ANR Pipeline, Tennessee Gas Pipeline, Transco, Texas Eastern Transmission.[2] При цьому гілка із Західної Вірджинії подавала також продукцію місцевого видобутку, зокрема метан вугільних пластів.[3] Що стосується терміналу Коув-Поінт, то, починаючи з 1980 року, він тривалий час простоював через недостатній попит. На початку 2000-х термінал знову запустили в експлуатацію, а в 2009-му з'явилась можливість подачі до системи Dominion Transmission через трубопровід Rockies Express природного газу із заходу, з басейнів Скелястих гір.[4]

Проте в цей час вже розпочалась «сланцева революція», одними з центрів якої стали Західна Вірджинія та Пенсильванія. Видобутий у сланцевих формаціях Утіка та Марцеллус природний газ транспортується по системі Dominion Transmission (до якої потрапляє зокрема через Equitrans Pipeline та Allegheny Valley Connector), при цьому згаданий вище Rockies Express перевели у реверсний режим, а термінал Коув-Поінт вирішено перепрофіліювати у завод із виробництва ЗПГ на експорт.

Можливо також відзначити, що Dominion Transmission має численні інтерконектори з іншою газопровідною системою північного сходу США — Columbia Gas Transmission

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. !company_name! | Company Profile from Hoover's (англ.). Архів оригіналу за 7 листопада 2012. Процитовано 3 квітня 2017.
  2. OPIS Natural Gas Pricing (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 21 березня 2017.
  3. Natural Gas in Virginia (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 12 лютого 2017.
  4. REX East Project: Environmental Impact Statement (англ.). 1 січня 2008. Архів оригіналу за 4 квітня 2017. Процитовано 3 квітня 2017.