Mercury (журнал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mercury
Дисциплінаастрономія
Моваанглійська
Публікація
ВидавецьТихоокеанське астрономічне товариство (США США)
Видається1972 - 2008 (друкована версія)
Частота видання4 / рік
Посилання
Офіційний сайт

Mercury — щоквартальний науковий онлайн-журнал, що видається Тихоокеанським астрономічним товариством для своїх членів і містить астрономічні статті для широкої аудиторії[1]. Штаб-квартира знаходиться в Сан-Франциско[2].

Історія

[ред. | ред. код]

«Mercury» почали видавати в січні 1972 року як науково-популярний журнал, видаваний раз на два місяці і призначений для розуміння астрономії широкою громадськістю. Від 2007 року журнал став доступний у друкованому та цифровому вигляді, а наступного року повністю перейшов у цифровий формат[3]. «Mercury» залишається цифровим виданням лише для членів Тихоокеанського астрономічного товариства, але з 2019 року було запущено загальнодоступний супутній блог «Mercury Online», який містить статті з архівів «Mercury»[4].

Редакторами «Mercury» протягом багатьох років були Леон Саланаве, Річард Рейс, Ендрю Фракной[en], Саллі Стівенс, Джеймс Вайт, Джордж Массер[en], Роберт Нає[en], Пол Дінс, Ян О'Ніл і Ліз Круезі.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. ASP: Mercury Magazine. Library of Congress. Процитовано 1 серпня 2016.
  2. Stephen Blake Mettee; Michelle Doland; Doris Hall (1 грудня 2006). American Directory of Writer's Guidelines. Quill Driver Books. с. 397. ISBN 978-1-884956-58-4. Процитовано 1 серпня 2016.
  3. History of Mercury.
  4. Ian O'Neill. So, What IS Mercury Online?.

Посилання

[ред. | ред. код]