Користувач:Miroshnyčenko

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ВАХОВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР ЛЕОНІДОВИЧ

Народився: 29 травня 1983 року (39 років) м. Чугуїв, Харківська обл., УРСР Відомий як: підприємець, інвестор Громадянство: Україна Національність: українець Освіта: КНУ ім. Тараса Шевченка

Олександр Леонідович Ваховський (29.05.1983, м. Чугуїв, Харківська обл., УРСР) — український бізнесмен, експерт фінансової та страхової галузі, серійний підприємець та інвестор.

Біографія

[ред. | ред. код]

Народився 29 травня 1983 року у місті Чугуєві (Харківська область) у родині військового. З 1989 року сім’я переїжджає до Києва. Після навчання у ліцеї “Наукова Зміна” у 2000 році вступає на механіко-математичний факультет КНУ ім. Тараса Шевченка., де починає здобувати першу вищу освіту за спеціальністю “Математика”. Паралельно отримує другу вищу освіту на економічному факультеті КНУ за спеціальністю “Економічна кібернетика”.

З 2006 року працює у фінансовому секторі, з 2007 року - на керівних посадах. Професійні напрямки: ризик-менеджмент, продакт-менеджмент, B2B-продажі, маркетинг.

За 10 років діяльності у різні часи обіймав посади заступника голови правління страхової компанії, директора з продажів та директора департаментів. Паралельно із роботою, отримує третю вищу освіту в Інституті післядипломної освіти КНУ ім. Тараса Шевченка за спеціальністю – “право”. З 2013 року в якості франчайзі розвиває освітній проєкт в напрямку робототехніки.

З 2018 року розпочинає свою діяльність як засновник бізнесу, коли стає співзасновником ТОВ «Смарт Делівері», яке займається логістикою фінансових продуктів, аутсорсингом дистрибуції продуктів банківських установ, страхових та фінансових компаній, кредитних спілок та посередників фінансового ринку. За 2 роки компанії вдалося сформувати клієнтське портфоліо з понад 25 банків та фінансових установ. У цей же період операційно та консультаційно розвиває та підтримує ряд бізнес-проєктів у сфері освіти, телематичних технологій та технологічних інновацій у фінансовому секторі.  Водночас Олександр Ваховський починає співпрацювати як інвестор з європейськими та українськими технологічними стартапами.

Наприкінці 2020 року Олександр виходить з компанії «Смарт Делівері» в результаті угоди поглинання національним логістичним оператором, а з початку 2021 року стає директором у технологічному стартапі DronEx Technologies, який займається розробкою дронів та послугами доставки за допомогою цих дронів.

Громадська діяльність

[ред. | ред. код]

У 2004 році, ще бувши студентом, Олександр Ваховський працював у системі представництва ОБСЄ в Україні під час президентських виборів 2004 року та допомагав збирати, систематизувати й опубліковувати факти порушень виборчого законодавства під час кампанії.

За час активної діяльності у сфері бізнесу не виходив у публічну площину і громадською діяльністю не займався, поки у 2017 році не став членом Аграрної партії України, а у 2019-2020 роках - членом Політичної Ради партії.

З 2021 року є співзасновником та керівником політичної партії “Центр”, яка дотримується центричних поглядів. Нині є Головою Національного комітету партії. У рамках системної підготовки до суспільно-політичної діяльності пройшов навчання в Сінгапурській школі державного управління. Також Олександр є членом спільноти випускників Київській школі державного управління ім. С.Нижного.

Особисте життя:

[ред. | ред. код]

Дружина — Добренкова Юлія Володимирівна, генеральний директор страхової компанії “Крона”. Разом виховують трьох дітей.

Джерела:

[ред. | ред. код]

Профілі у соцмережах:

https://www.linkedin.com/in/oleksandrvakhovskyi-8377b13/ https://www.instagram.com/alexander_vakhovskiy/ www.facebook.com/alexander.vakhovskiy

https://cparty.org/team