Vector Pipeline

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Vector Pipeline — трубопровід, який транспортує природний газ із хабу Joliet на околиці Чикаго у східному напрямку з переходом в канадську провінцію Онтаріо.

До хабу в Joliet в Іллінойсі надходить ресурс з півдня (системи Natural Gas Pipeline Company of America, ANR Pipeline) та Канади (Northern Border, Alliance). Одним із напрямків його подальшого транспортування є східний, де прокладено Vector Pipeline. Останній через штати Індіана та Мічиган виходить до кордону з Канадою в районі Sarnia, куди потрапляє перетнувши річку Сент-Клер (між озерами Гурон та Ері).

Введений в експлуатацію у 2000 році, Vector Pipeline має основну ділянку довжиною 289 миль, в тому числі 15 миль у Канаді, виконану в діаметрі 1050 мм. Крім того, для роботи у складі системи було орендовано трубопровід довжиною 59 миль та діаметром 900 мм між Milford та Belle River у штаті Мічиган. Пропускна здатність системи Vector складає понад 13 млрд м3 на рік, що забезпечується роботою п'яти компресорних станцій.[1]

В 2014 році було анонсовано плани організації бідирекціонального руху по газопроводу для постачання природного газу, видобутого у сланцевих формаціях Марцелус та Утіка, до чикагського хабу.[2]

На своєму шляху через Індіану та Мічиган Vector Pipeline має бідирекціональні інтерконектори зі східною гілкою системи ANR Pipeline та підземними сховищами газу (належать компаніям Bluewater Gas Storage і Washington 10 Storage Corporation). Він також може постачати ресурс до ряду газопроводів, зокрема, Crossroads Pipeline, та електростанцій Crete (Іллінойс), Greenfield South Power Corporation та Jackson (Мічиган), Greenfield Energy Centre (Онтаріо). В Канаді створений інтерконектор з газопровідною мережею Union Gas.[3]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. About Vector - Vector Pipeline. www.vector-pipeline.com. Архів оригіналу за 12 квітня 2017. Процитовано 2 квітня 2017.
  2. NR-2014-October-6 - Vector Pipeline. www.vector-pipeline.com. Архів оригіналу за 3 квітня 2017. Процитовано 2 квітня 2017.
  3. Interconnects - Vector Pipeline. www.vector-pipeline.com. Архів оригіналу за 7 березня 2017. Процитовано 2 квітня 2017.