WBI Energy Transmission

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

WBI Energy Transmission (Williston Basin Interstate Pipeline) — трубопровідна система на півночі США, призначена для збору природного газу у басейнах Скелястих гір та транспортування його до місцевих споживачів або далі на схід через інші газопроводи.

Система починається з двох ліній, які подають продукцію кількох нафтогазоносних басейнів Вайомінгу та Монтани до району Бейкер біля кордону останньої з Північною Дакотою:

  • гілка з басейнів Вайнд-Рівер (Вайомінг) та Біг-Хорн (Вайомінг, Монтана);
  • гілка з басейну Паудер-Рівер (Вайомінг, Монтана).

Через зазначені гілки система також має кілька точок сполучення з іншими газопроводами, які обслуговують басейни Скелястих гір: у пункті Warren з газопроводом Northwestern Energy (басейн Montana Overthrust), в Elk Basin з Colorado Interstate Gas, у Вайнд-Рівер з TBI Field Services, в Billy Creek з SourceGas та у Recluse із трубопроводом MIGC. Крім того, в районі Bridger влаштований інтерконектор з газопроводом Tallgrass Interstate Gas Transmission, головним призначенням якого є транспортування  ресурсу на велику відстань до Канзасу.

Від району Бейкер основна частина системи прямує на схід до Фарго, тобто через всю Північну Докоту до кордону з Міннесотою. На цій ділянці до системи надходить продукція басейну Уїллістон, одного з найпотужніших в США, відомого передусім своєю нафтоносною сланцевою формацією Баккен.

При цьому на території Північної Дакоти WBI Energy Transmission має одразу п'ять інтерконекторів з Northern Border pipeline (Stateline, Charbonneau, Spring Creek, Manning, Glen Ullin), через який подається канадський газ до району Великих Озер. Крім того, існує транскордонне сполучення з іншим канадським газопроводом Many Islands Pipeline у Portal[1].

В середині 2010-х років планувався подальший розвиток інтерконекторів. Зокрема, мова йшла по створення шостого з'єднання з Northern Border[2] та продовження траси від Фарго далі на схід в Міннесоту, де планується інтерконектор з Viking Gas Transmission, що, як і згаданий вище Northern Border, транспортує канадський газ до району Великих Озер[3].

Станом на середину 2010-х років загальна довжина системи WBI Energy Transmission досягла 4000 миль, в тому числі 3457 миль магістральних газопроводів, 414 миль збірних ліній та 142 милі для обслуговування підземних сховищ газу. Останніх у складі системи налічується три (Cabin Kreek, Billy Creek, Elk Basin), з загальною ємністю 10 млрд м3 та активною 5,5 млрд м3[4].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. WBI Energy Transmission map. Архів оригіналу за 31 березня 2017.
  2. Wind-ridge-pipeline-open-season (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 19 березня 2016.
  3. Valley Expansion Project. www.wbienergy.com. Архів оригіналу за 31 березня 2017. Процитовано 30 березня 2017.
  4. Operations. www.wbienergy.com. Архів оригіналу за 30 березня 2017. Процитовано 30 березня 2017.