Wyoming Interstate Company

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Wyoming Interstate Company — газопровідна система у штатах Вайомінг, Юта та Колорадо, що забезпечує транспортування продукції ряду басейнів Скелястих гір.

Газопромисловий регіон Скелястих гір є одним з провідних в США (станом на початок 2010-х п'ята частина видобутку блакитного палива в країні).[1] Для транспортування продукції між газовими хабами регіону створено ряд систем, в тому числі Wyoming Interstate Company. Станом на середину 2010-х остання складається з таких головних елементів:

- ділянка широтного спрямування у штаті Вайомінг від Kanda на заході через Wamsutter до хабу Шаєнн на сході. Перша її частина проходить по території басейну Грейт-Грін-Рівер, тоді як Шаєнн створений в басейні Денвер-Юлесбург (в якому, зокрема, розробляється сланцева формація Ніобрара);

- ділянка з басейну Uinta на північному сході Юти, що прямує на північ до згаданого вище Kanda;

- перемичка між газовим хабом Мікер в басейні Piceance (північний захід Колорадо) та Wamsutter у Вайомінгу;

- відтинок на сході Вайомінгу, що прямує від Douglas в басейні Паудер-Рівер на південь до Шаєнн.[2]

Можливо відзначити, що всі зазначені пункти також обслуговує більш протяжна система схожого призначення Colorado Interstate Gas, з якою створені численні інтерконнектори. Також Wyoming Interstate Company має сполучення з багатьма іншими газопроводами, зокрема у хабі Мікер — TransColorado (південний напрямок), у хабі Шаєнні — Cheyenne Plains Gas Pipeline, Trailblazer Pipeline (південно-східний та східний напрямок), в Дуглас — MIGC (північний напрямок). Нарешті, через цілий ряд зазначених хабів — Мікер, Wamsutter, Шаєнн — проходить початкова ділянка спрямованої на схід потужної системи Rockies Express.

Загальна довжина системи Wyoming Interstate Company становить майже 850 миль[3], а пропускна здатність станом на 2012 рік — понад 34 млрд м3 на рік.[4]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Ruby natural-gas pipeline crosses new economic landscape in Rockies – The Denver Post. Архів оригіналу за 27 березня 2017. Процитовано 6 квітня 2017.
  2. KINDERMORGAN PIPELINE. pipeline.kindermorgan.com. Архів оригіналу за 29 грудня 2005. Процитовано 6 квітня 2017.
  3. Kinder Morgan - WIC. www.kindermorgan.com. Архів оригіналу за 23 березня 2017. Процитовано 6 квітня 2017.
  4. ORDER INSTITUTING INVESTIGATION AND SETTING MATTER FOR HEARING PURSUANT TO SECTION FIVE OF THE NATURAL GAS ACT (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 19 лютого 2017.