Вікіпедія:Дайджест Вікімедіа Україна/Липень—серпень 2020

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

До вашої уваги щомісячний дайджест від ГО «Вікімедіа Україна». Розповідаємо про найцікавіші події за липень та анонси на серпень.

Основне за липень[ред. код]

У липні ми продовжували проводити вебінари про Вікіпедію та для спільноти Вікіпедії. Їхні записи можна переглянути на нашому YouTube-каналі.

Загалом ми організували п’ять подій:


Завершився фотоконкурс «Вікі любить Землю»! У рамках конкурсу завантажено рекордну кількість світлин — понад 20 тисяч. Кількість учасників та учасниць також безпрецедентна — майже 500. Дякуємо усім, хто долучилися. Протягом наступних місяців організатори підбиватимуть підсумки, а журі обере найкращі роботи. Стежте за оголошеннями результатів у соцмережах: ФейсбукІнстаграм.


Також оголошено фінальні підсумки кількох інших проєктів, які ми проводили раніше:

Днями плануємо опублікувати результати Місяця журналістики, який завершився у липні; стежте за нашими новинами.


Інші цікаві матеріали із наших блогів за липень
Цікаві матеріали на сайтах наших партнерів

Поточні події та анонси[ред. код]

Банер фотоконкурсу «Вікі любить пам'ятки»

До 22 серпня в українській Вікіпедії триває Тиждень ентомології, який проводиться за підтримки «Вікімедіа Україна».

Учасники Тижня, які створять чи суттєво поліпшать принаймні дві оригінальні неперекладені статті, отримають від нас сувеніри.

Долучайтеся!


Ми анонсували конкурс «Вікі любить пам’ятки» в Україні, який традиційно пройде протягом вересня. До початку конкурсу ще майже місяць, але готувати світлини можна уже зараз.

Анонс конкурсу читайте тут.

Стежте за новинами у соцмережах проєкту: ФейсбукІнстаграм.


2—4 жовтня пройде Wikimedia CEE Online Meeting 2020 — онлайн-конференція, яка замінить собою щорічний захід Wikimedia CEE Meeting для вікімедійної спільноти із Центрально-Східної Європи. Протягом серпня триває подання заявок на виступи; читайте детальніше тут.


Також нагадуємо, що постійно триває прийом заявок на мікрогранти та стипендії на тренінги. «Вікімедіа Україна» може оплатити покупку книжок чи покрити вартість участі в онлайн-вебінарі, якщо це допоможе вам збагатити проєкти Руху Вікімедіа. Деталі на сторінці Вікіпедія:Підтримка спільноти.


Щоб отримувати наші новини регулярно, стежте за нами у Фейсбуці.

Інші наші ресурси:

5 серпня 2020 року