Візела (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Португалія «Візела»
Повна назва Futebol Clube de Vizela
Засновано 1939
Населений пункт Візела, Португалія Португалія
Стадіон Візела
Вміщує 6 000
Президент Португалія Едуардо Гімараес
Головний тренер Португалія Пабло Вільяр
Ліга Прімейра-ліга
2022/23 11.
Домашня
Виїзна

«Візела» (порт. Vizela) — португальський футбольний клуб із Візели, заснований 1939 року. Виступає у Прімейрі.

Історія[ред. | ред. код]

«Візела» приєднався до футбольної асоціації Браги 1 серпня 1940 року. Двадцять шість років потому здобула перший трофей, завоювавши Taça de Campeão Nacional після перемоги над «Трамагал Спорт Уніан» (5–3). Клуб провів переважну більшість своїх перших років у третьому дивізіоні Португалії.

У 1984 році «Візела» вперше у своїй історії піднялася до Прімейра-Ліги, але тільки на один сезон, клуб посів останнє місце. Незабаром після цього команда знову опинилася в третьому ливізіоні, повернувшись лише в 2000-х роках.

У сезоні 2007–08 років у другій лізі, «Візела» посіла третє місце, команді не вистачило лише одного очка до підвищення. У наступному році фінішували на 10-му місці, але був понижений через скандал з Apito Dourado; протягом кількох років клуб відомий як фарм-клуб «Браги».

У травні 2021 року клуб посів 2-е місце в другій лізі Португалії та підвищився після 36-річної відсутності до Прімейра-Ліги.[1]

Досягнення[ред. | ред. код]

Друге місце: 2020–21

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Vizela saiu à rua para festejar o regresso à primeira divisão nacional | MAISFUTEBOL (порт.), процитовано 6 серпня 2021

Посилання[ред. | ред. код]