Вікіпедія:Вікізустрічі/137

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

5 березня Чернігів[ред. код]

5 березня в ЧНТУ (Чернігів) пройшов вікі-вишкіл для студентів та аспірантів університету.

Учасники

Приблизно 10: nickispeaki, Victoriya Santmatova, Олександр1995, Pent6400, Di.ulch, Serhii.Stepenko, один анонім Спеціальна:Внесок/195.69.76.130 та ще кілька незареєстрованих.

Звіт[ред. код]

У середу 5 березня 2014 в Чернігівському національному технологічному університеті пройшов віківишкіл. Віківишкіл - це навчання роботі з редагування Вікіпедії. Проводив віківишкіл відомий чернігівський вікіпедист та член ГО "Вікімедіа Україна" Приходько Микола. Він коротко розповів про освітню програму Вікіпедії. В Україні вже 12 вузів підписали із Вікімедіа Україна договір про співпрацю, тобто, фактично, приймають участь в освітній програмі Вікіпедії. У договорі зазначається, що студенти будуть замість нікому не потрібних рефератів писати статті до Вікіпедії. А Вікімедіа Україна буде допомагати освоювати нові технології - редагування статтей, створення нових та завантаження світлин до Вікісховища. Першим був Сумський державний університет у березні 2012 року. А одним з перших - Ніженський державний університет імені Миколи Гоголя, що на Чернігівщині.

Микола Приходько розповів про 5 базових правил Вікіпедії - енциклопедичний стиль, нейтральність, дотримання авторських прав та наголосив на тому, що Вікіпедію може редагувати КОЖЕН бажаючий. Навіть без реєстрації. Але все ж таки зареєструвавшись, користувач отримує набагато більше можливостей. Тому слухачам було запропоновано зареєструватися і далі продовжити редагування, як зареєстровані користувачі. Що й зробило 5 чоловік. Ними було створено 5 статей - одну з них створив анонімний (незареєстрований) користувач. Також були створені сторінки користувачів. А для координації подальшої співпраці існує власний портал ЧНТУ у Вікіпедії. Серед відвідувачів заходу було 2 аспіранти цього вуза. Всього відвідало захід близько 10 зацікавлених осіб.

Зустріч пройшла на високому рівні, навіть не зважаючи на певні технічні труднощі - в інтернет не відразу змогли зайти. На високому рівні провести практичний семінар з редагування Вікіпедії допомогли високі комп'ютерні навички присутніх - студентів та аспірантів.

З проєктом можна познайомитися за адресою — Вікіпедія:Проєкт:ЧНТУ

Фотозвіт[ред. код]

Категорія із зображеннями на Вікісховищі - ВСІ ФОТОГРАФІЇ

Див. також[ред. код]