Зламати блогерів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зламати блогерів
Взломать блогеров
Жанр комедія
Режисер Максим Свєшников
Продюсер Бекмамбетов Тимур Нуруахітович
Сценаристи Максим Свєшников
У головних
ролях
Іван Рудський, Саша Спілберг, Мар'яна Рожкова
Кінокомпанія Базелевс
Тривалість 75 хв.
Мова російська
Країна Росія Росія
Рік 2016
Дата виходу 10 листопада 2016
Кошторис 35 млн руб
Касові збори 7 179 040 руб. (119 836 $)
IMDb ID 6459494
Рейтинг 1,0 — IMDb

«Зламати блогерів» (рос. Взломать блогеров) — російська кінокомедія режисера Максима Свєшникова. Весь фільм глядачеві демонструється захоплення робочого столу комп'ютера. Актори зняті на вебкамери і з'являються тільки у вікнах програми Skype і браузерів.

Після виходу на екрани фільм отримав вкрай низькі оцінки критиків. Фільм також викликав скандал, пов'язаний зі звинуваченнями творців в нецільовому використанні бюджету, наданого їм державою.

Сюжет[ред. | ред. код]

Популярні підлітки-відеоблогери перетворилися у цифрових людей після того, як вони були «зламані» злісним комп'ютерним вірусом. Їм потрібно знайти свій шлях назад з цієї «цифрової пастки».

Зйомка та випуск фільму[ред. | ред. код]

27 березня 2015 року на пітчинг в МІА «Росія сьогодні» компанія ТОВ «ТаББак», засновником якої є Тимур Бекмамбетов, повідомили про намір створити молодіжну кінокомедію та представили проект «Волшебник ОС». Фільм був заявлений як зйомка сучасної версії Френка Баума «Чарівник з країни Оз».[1] Проект, за словами заявника, став «жанровим дебютом Максима Свєшникова» і був запропонований на основі позитивної реакції на міжнародний проект Бекмамбетова «Видалити з друзів». Розмір заявленого виробничого бюджета, заявленого до державного фінансування, склав 35 мільйонів рублів.[2] За підсумками пітчингу «Волшебник ОС» ввійшов у список фільмів, підтримуваних повністю на безкоштовній основі.

У кінцевому підсумку фільм вийшов у обмежений прокат у жовтні 2016 року вже під назвою «Зламати блогерів» і без будь-яких відсилань до творів Френка Баума.[3] Після невдалого кінотеатрального прокату «Базелевс» випустив фільм на цифрових платформах. До кінця року загальні збори кінокартини склали 7 179 040 рублів.

У фільмі взяли участь найпопулярніші відеоблогери України та Росії: два українські та чотири російські.[3]

У ролях[ред. | ред. код]

  • Саша Спілберг (Саша Балковська) — грає саму себе; (Росія)
  • Іван Рудський (EeOneGuy) — грає самого себе; (Україна)
  • Мар'яна Ро (Мар'яна Рожкова) — грає саму себе; (Росія)
  • Ян Гордієнко — грає самого себе; (Україна)
  • Каріна Каспарянц — грає саму себе; (Росія)
  • Юлія Пушман — грає саму себе. (Росія)

Критика[ред. | ред. код]

Фільм був вкрай негативно зустрінутий як глядачами, так і кінокритиками. На сайті «КиноПоиск» фільм має найнижчий рейтинг з усіх фільмів — 1.024. У студії «Базелевс» заявили, що оцінку фільму на «КиноПоиск» обвалили «хейтери», які подивилися фільм на піратських сайтах, а основна аудиторія фільму — діти 6-12 років — «Кинопоиском» не користуються.[4]

Блогер-кінокритик Євген Баженов (BadComedian) в інтерв'ю на телеканалі «Дождь» заявив, що при бюджеті в 35 мільйонів рублів фільм виглядав на 100 тисяч, і що сам він таку ж анімацію створив за 2 тисячі рублів. Також кінокритик створив велику відеорецензію на даний фільм, де розповів про всі проблеми фільму.[5] В кінці огляду Євген назвав фільм «Зламати блогерів» найгіршим фільмом 2016 року.[5]

Міністр культури РФ Володимир Мединський розкритикував фільм і доручив провести перевірку доцільності фінансування фільму.[6] У січні 2017 року виконавчий директор Фонду кіно Антон Малишев, коментуючи ситуацію з фільмом, зазначив: «Експеримент невдалий. Думаю, що експерти при ухваленні рішення про подальшу підтримку проектів студії Тимура Бекмамбетова будуть це мати на увазі».

За словами режисера Романа Карімова, фільм провалився через складнощі в виробничому процесі, зокрема, через те, що з блогерами Івангаєм і Мар'яною Ро було відзнято мало матеріалу, потім вони поїхали в США і обірвали контакти зі знімальною групою, і їх відсутність довелося заповнити анімацією.[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Питчинг Фонда кино в прямом эфире: крупнейшие российские киностудии защищают новые проекты. ФильмПРО. Архів оригіналу за 2 лютого 2017. Процитовано 13 липня 2017.
  2. Питчинг Фонда кино: Лидеры отрасли расширяют жанровую палитру. www.proficinema.ru. Архів оригіналу за 28 січня 2017. Процитовано 13 липня 2017.
  3. а б Провал фильма Бекмамбетова со звездами Youtube получился громким. AdIndex.ru (ru-RU) . Архів оригіналу за 6 січня 2018. Процитовано 13 липня 2017.
  4. «Хейтеры обрушили рейтинг». Студия Bazelevs отреагировала на критику фильма «Взломать блогеров» - Телеканал 360. Телеканал 360 (ru-RU) . Архів оригіналу за 18 червня 2017. Процитовано 13 липня 2017.
  5. а б BadComedian (19 січня 2017), [BadComedian] - Взломать блогеров (ИванГай, Марьяна Ро, Саша Спилберг - Дебют в кино), архів оригіналу за 11 липня 2017, процитовано 13 липня 2017
  6. Мединский вслед за BadComedian раскритиковал фильм «Взломать блогеров». Архів оригіналу за 2 лютого 2017. Процитовано 13 липня 2017.
  7. Вуячич, Филипп. Роман Каримов объяснил провал фильма "Взломать блогеров" и рассказал о "Днюхе". Life.ru (рос.). Архів оригіналу за 28 березня 2017. Процитовано 13 липня 2017.