Перехожа з Сан-Сусі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Перехожа з Сан-Сусі
La passante du Sans-Souci
Жанр драма
Режисер Жак Руффіо
Продюсер Раймон Данон
Артур Браунер
Сценаристи Жак Кірснер
Жозеф Кессель
На основі Q21938020?
У головних
ролях
Мішель Пікколі
Ромі Шнайдер
Оператор Жан Пензер
Композитор Жорж Дельрю
Дистриб'ютор Parafranced
Тривалість 110 хв
Мова французька/німецька
Країна Франція Франція
Рік 1982
IMDb ID 0084479

«Перехожа з Сан-Сусі» (фр. La passante du Sans-Souci) — французька драма 1982 року режисера Жака Руффіо за сценарієм Жака Кірснера. В основу сюжету фільму покладена однойменна новела Жозефа Кесселя.

На прохання акторки Ромі Шнайдер, яка зіграла у фільмі відразу дві ролі — дружини головного героя Ліни і його прийомної матері Ельзи, кінострічка має присвяту «Давиду і його батькові». Мова йде про сина акторки, який трагічно загинув в 1981 році і її колишнього чоловіка, актора Гаррі Майене, який покінчив життя самогубством у 1979 році. Фільм, з'явився завдяки безпосередній участі Ромі Шнайдер, став останнім для акторки, яка померла через декілька тижнів після його прем'єри. Юний актор Венделін Вернер, який зіграв Макса Баумштайна в дитинстві, згодом отримав визнання як математик.

Сюжет[ред. | ред. код]

Макс Баумштайн, засновник і президент союзу міжнародної солідарності, приїжджає до Парижа на з'їзд і вбиває парагвайського посла. Після скоєння злочину Баумштайн здається поліції. Під час побачень, яких домоглася його дружина Ліна, Макс розповідає про причини, що спонукали його зробити цей крок.

У ролях[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Joseph Kessel: Die Spaziergängerin von Sans-Souci. Ein Leben voller Liebe (Originaltitel: La passante du Sans-Souci). Deutsch von Hardmut Zahn. Heyne, München 1982, 219 S., ISBN 3-453-01532-0
  • Final Days of an Icon. Final Days of Romy Schneider. Sunset Presse. France 5. 2007

Посилання[ред. | ред. код]