Обговорення користувача:Ilyaroz: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вилучено вміст Додано вміст
Ilyaroz (обговорення | внесок)
Сторінка очищена
Рядок 1: Рядок 1:
== Назва статті про MLB ==

Доброго дня! Зараз підняте питання про вибір назви статті про Major Baseball League українською мовою. З обговореннями і аргументами можете ознайомитися [[Обговорення користувача:NickK#Знову про бейсбол|тут]] і [[Вікіпедія:Перейменування статей/Головна бейсбольна ліга → Вища ліга бейсболу|тут]]. Ви робили внесок у написання статей бейсбольної тематики, тому, якщо хочете висловити свою думку (бажано аргументовану) з цього приводу, запрошую Вас до обговорення.
Якщо коротко, то зміст обговорення полягає в наступному:
* або обрати варіант, який найбільш поширений в наявних україномовних джерелах.
* або обрати варіант, який найбільш точно відповідає англомовній назві, при цьому визнаючи, що наявні україномовні джерела, які використовують якісь варіанти назв, часто не мають авторитетності у цьому питанні або узагалі мають [[ВП:ОХА|хибну авторитетність]] (знов же дивіться аргументи).
* за відсутності усталеного украхномовного варіанту назвати статтю МЛБ або MLB.
Буду вдячний за Вашу думку. Прохання відповідати на СО тут, або на моїй, або NickK'а.--[[Користувач:Smarty|Smarty]] ([[Обговорення користувача:Smarty|обговорення]]) 13:57, 22 березня 2017 (UTC)

Версія за 13:57, 22 березня 2017

Назва статті про MLB

Доброго дня! Зараз підняте питання про вибір назви статті про Major Baseball League українською мовою. З обговореннями і аргументами можете ознайомитися тут і тут. Ви робили внесок у написання статей бейсбольної тематики, тому, якщо хочете висловити свою думку (бажано аргументовану) з цього приводу, запрошую Вас до обговорення. Якщо коротко, то зміст обговорення полягає в наступному:

  • або обрати варіант, який найбільш поширений в наявних україномовних джерелах.
  • або обрати варіант, який найбільш точно відповідає англомовній назві, при цьому визнаючи, що наявні україномовні джерела, які використовують якісь варіанти назв, часто не мають авторитетності у цьому питанні або узагалі мають хибну авторитетність (знов же дивіться аргументи).
  • за відсутності усталеного украхномовного варіанту назвати статтю МЛБ або MLB.

Буду вдячний за Вашу думку. Прохання відповідати на СО тут, або на моїй, або NickK'а.--Smarty (обговорення) 13:57, 22 березня 2017 (UTC)[відповісти]