Федеральна служба державної статистики

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Федеральна служба державної статистики
(Росстат)
Загальна інформація
Країна  Росія
Дата створення 1991
Попередні відомства Центральне статистичне управління
Підвідомчі органи Q59259952?
rosstat.gov.ru(рос.)

Федеральна служба державної статистики (рос. Федеральная служба государственной статистики) або Росстат (раніше Госкомстат) — національний орган статистики Російської Федерації, є федеральним органом виконавчої влади, що здійснює функції з формування офіційної статистичної інформації про соціальні, економічні, демографічні, екологічні та інші суспільні процеси в Російській Федерації, а також в порядку і випадках, встановлених законодавством Російської Федерації, з контролю у сфері офіційного статистичного обліку[1].

24 грудня 2018 указом Прем'єр-міністра Д. Медведєва Росстат очолив Малков Павло Вікторович[2] — "унікальний у вітчизняній історії випадок, коли головне управління статистики очолює людина без відповідної профільної освіти та наукового ступеня в галузі статистики[3]. Після зміни керівника Росстат одразу переглянув попередній прогноз і сповістив про рекордне зростання економіки, що на думку провідних експертів та відповідно до альтернативних статистичних даних не відповідає дійсності[4].

Посилання[ред. | ред. код]

  • gks.ru — офіційний сайт Федеральної служби державної статистики (рос.)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. О Федеральной службе государственной статистики. pravo.gov.ru. Процитовано 14 лютого 2019.
  2. Чем известен Павел Малков. www.kommersant.ru (рос.). 24 грудня 2018. Процитовано 13 лютого 2019.
  3. Автор «недостаточно патриотичного» учебника по экономике рассказал, почему не верит в путинский «прорыв». www.znak.com. Архів оригіналу за 14 лютого 2019. Процитовано 13 лютого 2019.
  4. Ведомости (4 лютого 2019). Росстат сообщил о рекордном за шесть лет росте экономики. www.vedomosti.ru. Процитовано 13 лютого 2019.