Солінг 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Солінг 3
ФЕС «Солінг 3»
Тип підприємство
Спеціалізація виробництво електроенергії
Штаб-квартира  Україна
Ключові особи Ігнатьєв Станіслав Євгенович
Продукція електроенергія
Власник(и) ТОВ «Солар дженерейшен»

Солінг 3 — підприємство паливно-енергетичного комплексу, розташоване на землях Ванчиківської об'єднаної територіальної громади у селі Тарасівці (село) Новоселицького району Чернівецької області, зайняте в галузі виробництва електроенергії. Входить до складу енергогенеруючого дивізіону компанії Solar Generation[1].

Сонячна електростанція «Солінг 3»

Опис електростанції[ред. | ред. код]

«Солінг 3» — сонячна (фотовольтаїчна) електростанція.

Виробнича потужність підприємства 58 МВт. Площа земельної ділянки, на якій побудована сонячна електростанція, становить 103 га. Станція розміщена на старих меліоративних полях, які було створено за часів панування Австро-Угорської Імперії.

На підприємстві використані надсучасні на 2019 рік (рік будівництва ФЕС) фотомодулі, потужністю 280 Вт. 1 396 861 м — довжина кабелю, яким з'єднано сонячні панелі. 12,4 км — довжина сучасної лінії електропередач 110 кВ, що з'єднує електростанцію із мережами Обленерго.

Вироблена електрична енергія використовується місцевими громадами, а також через об'єднану енергетичну систему України та Бурштинський енергоострів експортується до Республіки Польща[2].

Історія[ред. | ред. код]

Підприємство збудовано й введено в експлуатацію у 2019 році.

Відзнаки[ред. | ред. код]

У грудні 2021 року сонячна електростанція «Солінг 3» була визнана «Лідером системної еко-трансформації» за версією всеукраїнського форуму «Лідерство і ЕКОтрансформація-2021», організованого Professional Association of Ecologists of Ukraine та журналом Екологія підприємства[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Геннадий Выходцев. Почему в кризисное время мы инвестировали в зеленую энергетику и не ошиблись. Интерфакс-Украина (рус) . Архів оригіналу за 25 січня 2022. Процитовано 24.01.2022.
  2. Геннадій Виходцев та партнери інвестують у зелену енергетику (укр.). Архів оригіналу за 10 лютого 2022. Процитовано 01.12.2021.
  3. Підприємство із Тарасівців нагороджено "ЕкоОскаром" (укр.). Архів оригіналу за 10 лютого 2022. Процитовано 18.12.2021.

Посилання[ред. | ред. код]