Єфименко Федор Лазаревич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єфименко Федор Лазаревич
Народився 12 жовтня 1910 року
Плехів, Оржицький район, Україна
Помер невідомо
Країна  СРСР
Діяльність комбайнер
Нагороди Герой Соціалістичної Праці
Орден Леніна

Федір Лазарович Єфименко (12 жовтня 1910 рік, село Плехів, Полтавська губернія - дата і місце смерті невідомі) - комбайнер радгоспу «Московський» Акмолинської області, Казахська РСР. Герой Соціалістичної Праці (1957 рік).

Біографія[ред. | ред. код]

Народився у 1910 році в селянській родині в селі Плехов Полтавської губернії. Отримав початкову освіту. Працювати почав одинадцятирічному віці.

У березні 1954 року вирушив до Казахстану на освоєння цілинних земель. Працював комбайнером в радгоспі «Московський» Есільского району.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 11 січня 1957 року за особливо видатні успіхи, досягнуті в роботі з освоєння цілинних і перелогових земель, і отримання високого врожаю отримав звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна і золотої медалі «Серп і Молот» [1].

З березня 1957 року - заступник директора по госпчастині радгоспу, завідувач радгоспної майстерні «Баранкольскій» Державінського району Акмолинської області.

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Указ Президиума Верховного Совета СССР «О присвоении звания Героя Социалистического Труда работникам совхозов, машинно-тракторных станций, кол- хозникам, партийным и советским работникам Казахской ССР за особо выдающиеся успехи, достигнутые в работе по освоению целинных и залежных земель, и получение высокого урожая» от 11 января 1957 года (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 4 березня 2016. Процитовано 3 квітня 2021.

Джерела[ред. | ред. код]