Ігнатенко Євгеній Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євгеній Ігнатенко
Голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України
з 23 грудня 2022
Прем'єр-міністр: Денис Шмигаль
Президент: Володимир Зеленський
Попередник: Віталій Кіндратів
 
Ім'я при народженні: Євгеній Олександрович Ігнатенко
Народження: 17 червня 1984(1984-06-17) (39 років)
Миколаїв, Українська РСР, СРСР
Країна: Україна Україна
Освіта: Київська державна академія водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного і Херсонський морський коледж
Партія: Слуга народу
 
Військова служба
Роки служби: 2022
Приналежність: Збройні сили України
Рід військ:
 59 ОМПБр
Звання:  Головний майстер-сержант
Битви: Контрнаступ ЗСУ на півдні України (2022)
Визволення Херсона
Нагороди:
орден «За заслуги» III ступеня

Євгеній Олександрович Ігнатенко (нар. 17 червня 1984 року, Миколаїв, УРСР) — український політик, голова Служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив Миколаївську морехідну школу, закінчив Херсонський морський коледж рибної промисловості, де отримав спеціальність «судноводій», закінчив Київську академію водного транспорту за тією ж спеціальністю[1].

2004—2013 — працював на суднах на посадах від матроса до капітана. З 2013 — заступник директора з безпеки судноплавства в компанії «Нібулон», з 2017 — комерційний директор ТОВ «Грейн-Трансшипмент».

Політика[ред. | ред. код]

2020 року на виборах Ігнатенка обрано депутатом Миколаївської обласної ради VIII скл. від партії Слуга народу[2]. В облраді став заступником голови фракції «Слуга народу» та заступником голови комісії з питань промислової політики, підприємництва, транспортної інфраструктури, водногосподарського комплексу, енергетики та енергозбереження, зв'язку та цифровізації[3].

23 грудня 2022 став головою Служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України[4].

Військова служба[ред. | ред. код]

У квітні 2022 року вступив до ЗСУ, до 59-тої окремої мотопіхотної бригади, у званні головного сержанта брав участь у звільненні Миколаївської та Херсонської областей і Херсона[5].

Брав участь в організації роботи у листопаді 2022 року в Миколаєві Координаційного штабу Південного регіону з питань поводження з військовополоненими[6].

Родина[ред. | ред. код]

Одружений 2007 року, виховує сина[7].

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Євгеній Ігнатенко. rbc.ua. РБК-Україна.
  2. Депутатський корпус. mk-oblrada.gov.ua. Миколаївська обласна рада.
  3. Депутатський корпус. З питань промислової політики, підприємництва, транспортної інфраструктури, водногосподарського комплексу, енергетики та енергозбереження, зв’язку та цифровізації. mk-oblrada.gov.ua. Миколаївська обласна рада.
  4. Новим головою Адміністрації судноплавства України призначено Євгенія Ігнатенка. unn.com.ua. УНН. 23 грудня 2022.
  5. Ігнатенко, Євгеній Олександрович (27 листопада 2022). Як ми звільняли Херсон. 8 питань, на які вже можна відповідати. pravda.com.ua. Українська правда.
  6. У Харкові незабаром відкриють представництво Штабу допомоги військовополоненим – нардеп Якименко. gordonua.com. ГОРДОН. 14 листопада 2022.
  7. Ігнатенко Євгеній Олександрович. ubr.ua. UBR.
  8. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №847/2022 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня місцевого самоврядування». president.gov.ua. Офіс Президента України. 7 грудня 2022.