Ізабелла Феррарі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ізабелла Феррарі
італ. Isabella Fogliazza
Ім'я при народженні італ. Isabella Fogliazza[3]
Народилася 31 березня 1964(1964-03-31) (60 років)
Понте-делл-Оліо, Провінція П'яченца, Емілія-Романья, Італія
Громадянство  Італія
Діяльність акторка театру, кіноакторка, телеакторка
У шлюбі з Массімо Ості і Ренато Де Маріяd
IMDb nm0274088
Нагороди та премії

CMNS: Ізабелла Феррарі у Вікісховищі

Ізабелла Феррарі (італ. Isabella Ferrari, ім'я при народженні: Ізабелли Фольяцца; нар. 31 березня 1964, Понте-делл'Оліо, Емілія-Романья, П'яченца, Італія) — італійської акторка телебачення, театру та кіно. Вона найбільш відома за роллю Джованни Скалісе у поліційному телесеріалі «Округ поліції»[it] (Distretto ді Polizia), який транслювався на «Mediaset Canale 5» з 2000 по 2002 рік. У 1995 році на Венеційському кінофестивалі вона отримала нагороду Кубок Вольпі за найкращу жіночу роль, за роль Андреіни у фільмі «Роман бідного юнака»[it].

Життєпис[ред. | ред. код]

Феррарі народилася, як Ізабелла Фольяцца, у Понте-делл'Оліо, провінція П'яченца. У віці 15 років на конкурсі краси її обрали «Міс-підліток», який проводився у її рідному місті. Згодом вона почала брати уроки акторської майстерності.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Коли їй було 17, вона дебютувала в акторському складі, у ролі Сельваджіа у комедії Карла Ванзіні Сапора ді маре у 1982 році; вона також виступала у продовженні фільму Sapore di mare 2- un anno dopo. Відтоді вона регулярно виступає у кіно, на телебаченні та у театрі. Найбільш відомою для італійської аудиторії стала як комісар поліції Джованні Скаліз — головний герой перших двох сезонів поліцейської драматичної серії Distretto di Polizia.

На Венеційському кінофестивалі 1995 року Феррарі виграла Кубок Волпі за найкращу акторку, у фільмі Еттора Скола «Романзо ді ньо ьоване», в якому вона зіграла роль Андреїни.

У 2006 році вона була висунута на посаду Девіда ді Донателло за кращу актрису, яка виступала в ролі завдяки її виступу в «Поцілунку до побачення» та в 2008 році за виступ у « Тихому хаосі».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Ізабелла Феррарі мешкає у Римі, Італія, і є матір'ю трьох дітей. Феррарі була двічі одружена. Від першого чоловіка Массімо Ості вона народила дочку Терезу (нар. 1995). У 2002 році вийшла заміж за режисера Ренато Де Марія, у подружжя двоє спільних дітей: донька Ніна (нар. 1998) та син Джованні (нар. 2001).

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
1984 ф Даґоберт Dagobert Хродільда
1995 ф Роман бідного юнака[it] Romanzo di un giovane povero Андреіна
20002002 с Округ поліції[it] Distretto di Polizia Джованна Скалісе
2007 ф Сатурн проти Saturno contro Лаура
2008 ф Ідеальний день Un giorno perfetto Емма Темпеста Буонокоре
2013 ф Велика краса La grande bellezza Орієтта

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Virtual International Authority File[Dublin, Ohio]: OCLC, 2003.
  2. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.
  3. (unspecified title)Rivista del Cinematografo.

Посилання[ред. | ред. код]