Автомагістраль A74(M) та M74 (Велика Британія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль A74(M) та M74

Автомагістраль M74 біля Ларкхолла.
Загальні дані
Країна  Велика Британія
Відкрито 1966
Довжина 64 км
Напрямок північ-південь
початок Традестон
кінець Абінгтон
Дорожнє покриття асфальтобетон

Маршрут[ред. | ред. код]

Від свого перехрестя з M8 на південь від Кінгстонського мосту найновіша ділянка проходить через райони Глазго Гованхілл, Полмаді, Отлендс і частини сусідніх міст Рутерглен і Камбусланг, на підвищеній набережній, з перехрестями на Кінгстоні, Полмаді-роуд, Істфілд і Толлкросс перед підключенням до набагато старішої ділянки M74[1]. Потім він проходить приблизно в південно-східному напрямку повз міста Уддінгстон, Ботвелл, Гамільтон і Мазервелл у долині Клайд, зустрічається з дорогою A725 на розв’язці 5 (Raith Interchange)[2] перед зустріччю з трасою A71 для пересіченої місцевості в Ларкхоллі. Він проходить на захід від Ланарка і за Абінгтоном, де змінюється на A74(M). Далі дорога оминає Моффат і Локербі. Далі дорога незабаром заходить на територію Англії, перш ніж перейти на M6 біля Лонгтауна.

Від розв'язки 4 на південь він є частиною євротраси E05 від Грінока до Альхесіраса. На північ від розв'язки 4 E05 проходить коротку ділянку M73, що з'єднується з M8, а потім прямує на захід через Глазго до Грінока.

Дорожній знак на A702, який показує зміну позначення.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Impact of M74 extension through Rutherglen and Cambuslang continues to divide five years on, Daily Record, 30 June 2016
  2. A725 East Kilbride to Coatbridge. Glasgow Motorway Archive.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційні сайти по апгрейдам[ред. | ред. код]

Інші сайти[ред. | ред. код]

Шаблон:Transport in Glasgow