Аві Діхтер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аві Діхтер
івр. אבי דיכטר
Міністр сільського господарства і аграрного розвитку Ізраїлю
Нині на посаді
На посаді з 29 грудня 2022
Народився 14 грудня 1952(1952-12-14)[1] (71 рік)
Ашкелон, Південний округ, Ізраїль[1]
Відомий як політик, солдат
Країна Ізраїль
Alma mater Тель-Авівський університет і Університет імені Бар-Ілана
Політична партія Лікуд, Кадіма
avidichter.co.il

Аві Діхтер (івр. אָבִי דִּיכְטֶר‎; нар. 14 грудня 1952 року) — ізраїльський політик, який зараз обіймає посаду міністра сільського господарства і аграрного розвитку Ізраїлю[2]. Колишній міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю (2006—2009) та директор ШАБАК (2000—2005), він подав у відставку з Кнесету та залишив партію «Кадіма» в серпні 2012 року, щоб стати міністром захисту тилу Ізраїлю, посаду, яку він залишив у березні 2013 року.

Життєпис[ред. | ред. код]

Авраам (Аві) Діхтер народився в Ашкелоні. Його батьки пережили Голокост. У підлітковому віці він приєднався до молодіжного руху «Га-Шомер га-цаір». Після закінчення середньої школи він служив в елітному підрозділі Армії оборони Ізраїлю «Сайерет Маткаль» під командуванням тодішнього командира Егуда Барака. Після закінчення військової служби Діхтер приєднався до ШАБАКу. У 1986 році він отримав ступінь бакалавра соціальних наук в університеті Бар-Ілана у Рамат-Гані. Він також має ступінь магістра ділового адміністрування Тель-Авівського університету.

У 1973 році він одружився з Іланою Валлерстайн, вчителькою та художницею, з якою познайомився в середній школі. У них троє дітей.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б חה"כ אבי (משה) דיכטרКнесет.
  2. חבר הכנסת אבי דיכטר. Knesset. Процитовано 12 січня 2022. (івр.)

Посилання[ред. | ред. код]