Адреналін (фільм, 2006)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Адреналін
Crank
Жанр бойовик / трилер
Режисер Браян Тейлор
Марк Невелдін
Продюсер Пітер Блок
Майкл Девіс
Гарі Лучезі
Сценарист Браян Тейлор
Марк Невелдін
У головних
ролях
Джейсон Стейтем
Емі Смарт
Ефрен Рамірес
Хосе Пабло Кантільо
Оператор Адам Біддл
Композитор Пол Хаслінгер
Кінокомпанія Lakeshore Entertainment
Дистриб'ютор Lionsgate і Netflix
Тривалість 88 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
США США
Рік 2006
Кошторис 12 млн $
Касові збори 42 931 041 $[1] і 27 838 408 $[1]
IMDb ID 0479884
Наступний Адреналін 2: Висока напруга
crankfilm.com

«Адреналі́н» (англ. Crank)[2] — кримінальний бойовик, знятий Браяном Тейлором та Марком Невелдіном за власним сценарієм у 2006 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Чев Челіос (Джейсон Стейтем) — найманий убивця, хоча від своєї дівчини Ів (Емі Смарт) він той факт успішно приховував, говорячи, що працює програмістом.

Одного ранку Чев просинається в край поганому самопочутті, із залишеним для нього записом на DVD з досить дивною назвою «Fuck You». Він дізнається, що йому вкололи сильнодіючу китайську отруту («пекінський коктейль», герої фільму частіше називали його «китайським лайном»), і жити йому залишилось усього декілька годин. За цей короткий час Чев пробує встигнути помститись лиходіям, які отруїли його, і попрощатись із Ів.

Особистий лікар, доктор Майлз, постійно консультує, та його поради допомагають Чеву вижити. Виявляється, отруту придушує дія надниркових залоз, що виробляють адреналін, і поступово сповільнюють серцебиття. Для того, щоби жити, Чеву потрібен підвищений рівень адреналіну в крові, тому він навмисно створює навколо себе напружену атмосферу. Серед інших засобів Чев вколює собі епінефрин, але в дозі, набагато більшій, ніж йому радив лікар.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Роль наркомана, що радить головному герою краплі для носа, зіграв Честер Беннінгтон, вокаліст гурту «Linkin Park».
  • Джейсон Стейтем самостійно виконав всі свої трюки у фільмі[3].
  • Слоган фільму: Є тисяча способів, як підняти свій адреналін. Сьогодні Чеву Челіосу знадобляться всі способи до одного.

Продовження[ред. | ред. код]

Докладніше: Адреналін 2

У другому фільмі Чеву Челіосу протистоїть китайський бандит, що вкрав його майже невразливе серце і замінив його на штучне, яке потребує регулярні удари струмом для биття. І в продовженні є зв'язок із «Linkin Park»; в трейлері звучить пісня цього гурту — «Given Up». Роль хлопця, об якого Чев терся на іподромі, знову зіграв Честер Беннінгтон.

Виробництво[ред. | ред. код]

Фільм був написаний у 2003 році з Джонні Ноксвіллом на головну роль.[4]

Замість того, щоб знімати на 35-мм плівку, як більшість фільмів того часу, кінематографісти Кренка вирішили знімати на цифрову відеоплівку за допомогою камер Canon XL2 і Sony CineAlta HDC-F950.

Зйомки фільму проходили на сцені Лос-Анджелеса. Співрежисери Марк Невелдайн і Брайан Тейлор керували камерами «а» і «б», де одна отримувала широку зйомку, а друга — крупним планом. Джейсон Стетхем виконував усі свої бої та автомобільні трюки, включаючи бій з Вероною на вертольоті на висоті 3000 футів над Лос-Анджелесом.[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Box Office Mojo — 1999.
  2. Дослівно назву фільму можна перекласти як «Дивак»
  3. Історія створення фільму. Архів оригіналу за 11 вересня 2015. Процитовано 3 лютого 2012. 
  4. Gamer Was A Batshit Great Bad Movie That Was A Decade Ahead Of Its Time. Deadspin (англ.). 4 березня 2019. Процитовано 15 серпня 2023. 
  5. Wayback Machine. web.archive.org. Архів оригіналу за 7 квітня 2008. Процитовано 15 серпня 2023. 

Посилання[ред. | ред. код]