Аква Миргород

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аква Миргород
Тип Товариство з обмеженою відповідальністю
Галузь Харчова промисловість
Засновано 1994
Штаб-квартира Україна Україна, Полтавська обл., м. Миргород, вул. О. Оксанченка, 2.
Ключові особи Гімонов Володимир Миколайович (директор), Міщенко Олег Леонідович (власник)[1]
Продукція Виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки.
aquamyrgorod.com.ua

Аква Миргород — українське підприємство харчової промисловості. Є виробником мінеральної природної лікувально-столової хлоридно-натрієвої води Aqua Миргород DETOX. Завод розташовано в місті Миргород, яке є відомим бальнеологічним курортом.

Історія[ред. | ред. код]

Підприємство було створено за радянських часів, але тоді воно спеціалізувалося на виробництві гірчиці. Лінію по виробництву гірчиці було закрито у 90-х роках, а сам завод законсервовано до 2023 року[2]

У 2023 році змінився власник — Міщенко Олег Леонідович — тому завод відновив своє функціонування.

Асортимент[ред. | ред. код]

Вода Aqua Миргород DETOX — наразі основний продукт заводу. Це — мінеральна природна лікувально-столова хлоридно-натрієва вода.

Рідина видобувається зі свердловини глибиною 695 метрів, яка розташована на території підприємства. Це води Дніпровського артезіанського басейну, які залягають в центральній частині Дніпровсько-Донецької западини та є відкладами нижньої крейди та сеноманського ярусу (нижній ярус верхнього відділу крейдової системи).

Задля збереження лікувальних властивостей води Aqua Миргород DETOX, рідина розливається безпосередньо на місці її видобування.

Особливості виробництва[ред. | ред. код]

Виробничі потужності заводу Aqua Миргород — це обладнання, яке виготовлене в Україні. Локалізація була першочерговою при реконструкції: преформи пляшок везуть з Дніпра, автоматичну машину для видування PET пляшки створено у Чернігові, етикетки друкують в Прилуках, а основна лінія виготовлена у Білій Церкві. Єдиним виключенням стали кришечки. Їх замовляють у Швейцарії з міркувань екологічної безпеки.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ТОВ «АКВА МИРГОРОД».
  2. Відродження заводу та мінеральна вода природного походження: історія створення Aqua Миргород (укр.). «РБК-Україна». 01.03.2024.

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
 DETOX радять при проблемах із травленням на YouTube
 Мінеральна вода Detox на YouTube