Баррі Юджин Вілмор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Баррі Юджин Вілмор
Barry Eugene Wilmore
Дата народження 29 грудня 1962(1962-12-29) (61 рік)
Місце народження Мерфрісборо, Теннессі, США
Країна: США США
Alma mater: Університет Теннессі, Школа льотчиків-випробувачів ВМС СШАd, Tennessee Technological Universityd і Mount Juliet High Schoold
Спеціальність: льотчик-випробувач
Військове звання: captaind
Місії: STS-129, Союз ТМА-14М (МКС-41/42))
Час у космосі: 178д 01г 00хв
Нагороди:
Медаль ВПС Медаль «За видатну службу» (НАСА)

Баррі Юджин Вілмор (англ. Barry Eugene Wilmore; нар. 29 грудня 1962, Мерфрісборо) — астронавт НАСА. Здійснив два космічні польоти. Капітан 1-го рангу ВМС США.

Освіта[ред. | ред. код]

У 1981 році закінчив середню школу в місті Маунт-Джулієт, штат Теннессі. Здобув освіту в Технологічному університеті Теннессі. У 1985 році отримав ступінь бакалавра в галузі електротехніки. У 1994 році отримав ступені магістра в галузі електротехніки і в області авіаційних систем.

Військова кар'єра[ред. | ред. код]

Вілмор літав на літаках А-7 Corsair і F/A-18 Hornet, ніс службу в ВМФ на чотирьох авіаносцях: «Форрестол», «Джон Ф. Кеннеді (CV-67)», «Ентерпрайз» і на «Ейзенхауер». Брав участь у Війні в Перській затоці, операціях «Щит пустелі», «Буря в пустелі» і «Південна вахта» в небі над Іраком. Здійснив 21 бойовий виліт під час операції «Буря в пустелі» з палуби авіаносця «Джон Ф. Кеннеді». Як льотчик-випробувач ВМС Вілмор брав участь у всіх перших випробуваннях реактивного Т-45А, у тому числі — численні посадки на палубу авіаносця з великими кутами атаки, довів справу до сертифікації літака. До 2000 року, Вілмор за програмою обміну льотчиками-випробувачами і льотчиками-інструкторами між ВПС і ВМС США, служив у Льотній школі на авіабазі «Едвардс», в Каліфорнії. Баррі Вілмор мав більш 6200 годин нальоту і 663 посадки на палуби авіаносців, все це на тактичних реактивних літаках.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]