Беззубов Дмитро Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Беззубов Дмитро Олександрович
Країна  Україна
Діяльність науковець

Беззубов Дмитро Олександрович - український правознавець, адміністративіст. Доктор юридичних наук (2016), професор (2020). Представник напряму наукових досліджень з питань суспільної безпеки, теорії юридичного ризику, авіаційної та космічної безпеки. Автор понад 200 наукових статей, навчальної та наукової літератури. Народився 31 березня 1978 року в м. Києві.

Освіта[ред. | ред. код]

У 1985 році почав навчання в ЗОШ № 16 міста Києва, з 1986 року навчався у ЗОШ № 259 міста Києва, яку закінчив у 1995 році.

У 1995 році вступив до Львівського коледжу банківської справи за спеціальністю «Банківська справа», який закінчив у 1998 році. З 1998 по 2004 рік навчається у Київській державній академії водного транспорту на юридичному факультеті.

З 2005 року навчається у Академії праці і соціальних відносин за програмою другої вищої освіти за спеціальністю «Банківська справа», який закінчує у 2008  році.

З 2008 року вступає до магістратури Академії управління МВС за спеціальністю «Правознавство», спеціалізація «наукова та педагогічна діяльність», та закінчує магістратуру у 2009 році. Під час навчання в магістратурі починає наукову діяльність, одним із перших в Україні розробляє проблематику юридичного ризику як складової частини правоохоронної діяльності та національної безпеки. У вересні 2010 року успішно захищає дисертацію за темою «Юридичний ризик в службово-бойовій діяльності сил охорони правопорядку» стаючи першим кандидатом юридичних наук в Україні за спеціальністю 21.07.05 – службово-бойова діяльність сил охорони правопорядку (юридичні науки).

З 2011 року починає розробку нової наукової теми з напряму суспільної безпеки та місця і ролі безпеки суспільства в теорії адміністративного права. У 2013 році випускає одноосібну монографію «Суспільна безпека: організаційно-правові засади».

У 2015 році отримує наукове звання доцента кафедри правоохоронної та антикорупційної діяльності.

У 2016 році захищає дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право на тему «Організаційно-правові засади забезпечення суспільної безпеки».

У 2020 році отримує наукове звання професора кафедри конституційного та адміністративного права.

Починаючи з 2016 року веде активну наукову діяльність, розробляючи проблематику теорії адміністративного права, суспільної та національної безпеки, проблем безпеки в авіації та питання космічного права.

Автор понад 200 наукових праць з тематик наукового дослідження.

Має три публікації в науково-метричній базі Scopus з проблем адміністративної юстиції, авіаційного ризику та кібернетичної безпеки. У 2022 році отримав Подяку Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю та вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів.

Науково-педагогічна діяльність[ред. | ред. код]


Робота в комерційних структурах.

Починає трудовий шлях з 1995 року на посаді менеджера зовнішніх зв’язків компанії «Київ-Трейд ЛТД». З цього часу та до 2003 року працює в різних комерційних структурах на посадах середньої управлінської ланки де займається в основному питаннями налагодження каналів збуту, маркетингу та логістики. Серед найбільш успішних проектів торгівельні марки «Dahli» та «Start».

З 2003 по 2004 рік працює на посаді юрисконсульта в будівельній компанії «Промальпуніверсал».

Науково-педагогічна діяльність

Після закінчення Київської державної академії водного транспорту після закінчення роботи в комерційних структурах починає в 2004 році працювати в Київському оптико-механічному технікумі як викладач економічних дисциплін, серед яких «Макроекономіка», «Інвестиційна діяльність» та «Податкова система».

З 2005 року по 2015 рік працював у Київському професійно-педагогічному коледжі імені А. Макаренка, де проходить шлях від викладача-спеціаліста до викладача вищої категорії.

З 2015 року працює в Національному авіаційному університеті в Юридичному інституті на посаді доцента кафедри господарського права і процесу, з жовтня 2015 року в.о. завідувача кафедрою господарського права і процесу. Після об’єднання кафедр працює професором кафедри господарського, повітряного та космічного права. З 2020 року працює на кафедрі господарського, повітряного та комічного права ЮФ НАУ за сумісництвом.

З 2018 року і до сьогодні працює на Юридичному факультеті Державного університету інфраструктури та технологій на посаді професора кафедри конституційного та адміністративного права, з вересня 2020 призначений на посаду в.о. завідувача кафедрою конституційного та адміністративного права. А з 2022 року очолив Навчально-науковий центр правового забезпечення безпеки об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури транспорту Державного університету інфраструктури та технологій та Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України», який опікується питаннями здійснення фундаментальних і прикладних досліджень з актуальних проблем правового забезпечення безпеки об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури транспорту, регулювання суспільних відносин у цій сфері, сприяння розвитку освіти і науки з правових питань у сфері національної безпеки, повоєнного відновлення та розвитку сучасної інфраструктури і технологій в галузі транспорту в умовах цифрової трансформації, розбудови інформаційного суспільства, європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Наукова робота[ред. | ред. код]

Приймає активну участь у наукових конференціях. Є організатором понад 10 круглих столів в Національному авіаційному університеті з проблем господарського, повітряного та космічного права , на які залучалися провідні науковці та практики юридичної галузі. Є організатором І Міжкафедрального круглого столу на тему «Проблеми та виклики юридичної науки в умовах сучасного державотворення» на Юридичному факультеті Державного університету інфраструктури та технологій.

Є науковим  керівником понад 10 аспірантів, вже 8 аспірантів захистилося та продовжили наукові розробки в галузі юридичного ризику, економічної та національної безпеки.

Є засновником наукової школи юридичного ризику в теорії адміністративного права.

Є керівником теми науково-дослідної роботи кафедри «Державно-правові засади гарантування прав і свобод людини та громадянина в Україні».

Є головним редактором фахового наукового журналу "DICTUM FACTUM".

Гарант науково-освітньої програми підготовки докторів філософії права.

Починаючи з 2017 року розробляє актуальну та унікальну наукову тематику ICAO щодо правового забезпечення діяльності авіаційного транспорту в напряму протидії,  попередження та розслідування авіаційних катастроф та авіаційних інцидентів.

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Є академіком Міжнародної кадрової академії з 2016 року.

З 2017 року член Союзу юристів України.

З 2019 року член Союзу експертів України, де обіймає посаду заступника віце-президента з напряму науково-правових досліджень на громадських засадах, є науковим консультантом Союзу експертів України.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Bezzubov, D., Ihonin, R., and Diorditsa, I. Cyberthreats as a Component of Threats in the Contemporary World (a Legal Aspect) // Journal of Advanced Research in Law and Economics, 2017. Volume VIII, Winter, 7(29): DOI:10.14505/jarle.v8.7(29).04. Scopus Available from: [1] [Архівовано 23 січня 2022 у Wayback Machine.]
  • Dmitriy Bezzubov, Kateryna Dobkina, Yevgeniya Klyuyeva, Yuliia Podolian, Olga Starodubova INVESTMENT SECURITY OF AVIATION ENTERPRISES IN THE CURRENT CONDITIONS OF THE DEVELOPMENT OF THE WORLD ECONOMY // Revista Relações Internacionais do Mundo Atual, 2023, v.6, n.39 DOI: http://dx.doi.org/10.21902/Revrima.v6i39.6083
  • Aviation legal risk management: The concept, structure, and categories // Bezzubov, D.O., Bakhov, I.S., Klyuyeva, Y., Byrkovych, T. Journal of Advanced Research in Dynamical and Control Systemsthis link is disabled, 2020, 12 (4 Special Issue), стр. 703–711. [2]
  • Administrative justice: Main approaches of definition in common law and civil law countries // Reshota, V., Bezzubov, D., Zozulia, I., ...Khytra, O., Chystokletov, L. Arcticthis link is disabled, 2020, 73(2), стр. 24–31 [3]
  • Беззубов Д.О. Суспільна безпека (організаційно-правові засади забезпечення): монографія. – К. : «МП Леся», 2013. - 452 с.
  • Адміністративне право України. Повний курс : підручник / Галунько В., Беззубов Д.О., Кузьменко О., Стеценко С. та ін. Видання третє. Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. 527 с.
  • Профіль Google Академія [4] [Архівовано 30 січня 2022 у Wayback Machine.]
  • офіційний сайт юридичного факультету Державного університету інфраструктури та технологій [5] [Архівовано 30 січня 2022 у Wayback Machine.]