Бразильсько-колумбійські відносини

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бразильсько-колумбійські відносини
Бразилія
Бразилія
Колумбія
Колумбія

Бразильсько-колумбійські відносини - двосторонні дипломатичні відносини між Бразилією та Колумбією. Протяжність державного кордону між країнами становить 1790 км[1].

Історія[ред. | ред. код]

За останнє десятиліття відносини між цими двома державами значно покращали. Одним із найважливіших аспектів двосторонніх відносин є прикордонні питання, які розглядаються в рамках спеціально створеної комісії. До складу комісії входять робочі групи з обговорення питань довкілля, корінних народностей та судноплавності річок. Бразилія підтримує мирні переговори між колумбійським урядом і ФАРК, а також вважає, що їхнє успішне завершення стало важливим політичним прогресом для всієї Південної Америки. Бразилія надає допомогу Колумбії розвитку південних районів постраждалих від Громадянської війни. Збройні сили Бразилії допомагають колумбійцям у розмінуванні території країни[2].

Торгівля[ред. | ред. код]

У Колумбії розташовано близько 50 бразильських підприємств, зайнятих у сталеливарній промисловості, видобутку нафти, фінансовій сфері, телекомунікаціях, інформаційних технологіях, а також у сфері продуктів харчування та напоїв. Бразильські інвестиції в економіку Колумбії становлять суму у понад 6 млрд. доларів США.

У 2005-2014 товарообіг між Бразилією та Колумбією зріс на 165% (з 1,5 млрд. доларів США до 4,1 млрд. доларів США).

У 2015 Бразилія експортувала до Колумбії: пропілен, автомобілі, запчастини автомобілів, шини для автобусів та вантажних автомобілів, напівфабрикати, залізні вироби, генератори змінного струму, двигуни внутрішнього згоряння та частини турбореактивних двигунів. Колумбія є третьою за величиною економікою в регіоні та сьомим торговим партнером Бразилії в Південній Америці[3][4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The World Factbook. Архів оригіналу за 13 травня 2009. Процитовано 19 грудня 2016.
  2. Republic of Colombia. Архів оригіналу за 23 червня 2020. Процитовано 19 грудня 2016.
  3. Brasil e Colômbia assinam acordos para intensificar relações | Agência Brasil. Архів оригіналу за 5 серпня 2020. Процитовано 19 грудня 2016.
  4. Colombia, Brazil see booming trade, investment | Reuters