Вовченко Олександр Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександр Анатолійович Вовченко
старший лейтенант поліції
Загальна інформація
Народження 17 лютого 1991(1991-02-17) (33 роки)
Кагарлик, Київська область, Україна
Громадянство Україна Україна
Alma Mater Білоцерківський національний аграрний університет
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС МВС
Рід військ  Національна поліція
Командування
начальник Управління патрульної поліції у Волинській області


Олекса́ндр Анато́лійович Во́вченко (нар. 17 лютого 1991(19910217), Кагарлик) — поліцейський, начальник Управління патрульної поліції у Волинській області. Ніс службу на Івано-Франківщині, потому знову повернувся на Волинь.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в місті Кагарлик на Київщині в родині робітників.

В 2007 році закінчив ЗОШ №3 в м. Кагарлик, в цьому ж році вступив до Білоцерківського національного університету на факультет ветеринарної медицини. Пройшов стажування за кордоном з 2009р. по 2010р.

Закінчив Білоцерківський національний аграрний університет у 2013 році.

До поліції потрапив, пройшовши відбір у березні 2015 року. Після вишколу на курсах первинної професійної підготовки працівників підрозділів патрульної служби у Національній академії внутрішніх справ став інспектором патрульної служби роти № 7 батальйону патрульної служби № 2 ГУМВС України в м. Києві, у липні 2015 року призначений командиром роти № 11 батальйону № 2 Управління патрульної служби МВС у м. Києві. з 19.12.2015, був відправлений в Управління патрульної поліції у місті Луцьку Департаменту патрульної поліції, для надання практичної допомоги.

З квітня 2016 року на нього поклали тимчасове виконання обов'язків начальника Управління патрульної поліції у м. Луцьку.

З 20 липня 2016 року — наказом Департаменту патрульної поліції призначений начальником УПП у м. Луцьку.

У липні 2015 року присвоєно спеціальне звання лейтенанта поліції, у 2017 - старшого лейтенанта поліції.

З березня по травень 2018 року брав участь в антитерористичній операції (АТО) в Донецькій та Луганській областях. У 2023 році потрапив до української збірної учасників “Ігор Нескорених”

Захоплення[ред. | ред. код]

Активно займається спортом. З 10 років займався вільною боротьбою, на змаганнях займав лише призові місця, має численні медалі та грамоти. Отримав звання майстра спорту.

У вільний час займається в тирі стрільбою з різних видів зброї. Закінчив курси та отримав сертифікат тренера по навчанню зі стрільби міжнародного класу.

Любить читати: свого часу прочитав усі біографії американських президентів та видатних людей світу; читає про менеджмент та організацію роботи в світових фірмах; захоплюється психологічною літературою та криміналістикою.

Примітки[ред. | ред. код]