Волчек Наталія Мечиславівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наталія Волчек
Наталія Мечиславівна Волчек
рос. Наталья Мечиславовна Волчек
Загальна інформація
Національність білоруска
Громадянство  СРСР
 Білорусь[1]
Народження 6 січня 1972(1972-01-06)[1][2] (52 роки)
Мінськ, Білоруська РСР, СРСР
Alma mater Білоруський державний університет фізичної культури
Спорт
Країна Білорусь Білорусь
Вид спорту академічне веслування
Спортивне звання
Заслужений майстер спорту Республіки Білорусь
Заслужений майстер спорту Республіки Білорусь
Нац. збірна Білорусь Білорусь
Участь і здобутки
Нагороди
заслужений майстер спорту Республіки Білорусь
Спортивні медалі
Представник Білорусь Білорусь
Олімпійські ігри
Бронза Атланта 1996 W8+

Наталія Мечиславівна Волчек (нар. 6 січня 1972; Мінськ, Білоруська РСР) — білоруська веслувальниця, бронзова призерка Олімпійських ігор 1996 року. Заслужений майстер спорту Республіки Білорусь з академічного веслування.

Біографія[ред. | ред. код]

Наталія Волчек народилася 6 січня 1972 року в місті Мінськ. Навчалася в середній загальноосвітній школі № 91. Академічним веслуванням почала займатися з вісімнадцяти років. Підготовку проходила в мінському фізкультурно-спортивному товаристві «Динамо».

Зуміла пробитися в національну збірну Білорусі. Взяла участь у чемпіонаті світу 1993 року, де посіла п'яте місце в розпашних вісімках, а також сьомк місце в безрульових четвірках. Протягом наступних двох чемпіонатів світу двічі займала п'яте місце в розпашних вісімках. Вдалі виступи спортсменки дали їй можливість представити Білорусь на Олімпійських іграх 1996 року, що проходили в Атланті. Волчек виступала у складі розпашного екіпажу-вісімки. Окрім неї, учасниками екіпажу були: Тамара Давиденко, Марина Знак, Олена Микулич, Наталія Стасюк, Валентина Скрабатун, Наталія Лавриненко, Олександра Панкіна та рульова Ярослава Павлович. У фіналі цей екіпаж поступився збірним Румунії та Канади, ставши бронзовими призерами. За це досягнення спортсменка була нагородженна званням Заслуженого майстра спорту Республіки Білорусь.

Протягом наступних років змагалася переважно в перегонах парних четвірок, однак добитися вагомих результатів спортсменці більше не вдалося. У 1997 році закінчила Білоруський державний університет фізичної культури, де навчалася на спортивно-педагогічному факультеті масових видів спорту. Після завершення спортивної кар'єри почала займатися тренерською роботою, в тому числі була старшим тренером національної збірної Білорусі.

Виступи на Олімпіадах[ред. | ред. код]

Олімпіада Дисципліна Місце
Атланта 1996 вісімки 3

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Наталія Волчек — олімпійська статистика на сайті Sports-Reference.com (англ.) (архівна версія)