Всесвітня федерація міжнародних музичних конкурсів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Всесвітня федерація міжнародних музичних конкурсів
Дата створення / заснування 1957
Кількість членів 120 музичний конкурс
Розташування штаб-квартири Женева
Офіційний сайт

Всесвітня федерація міжнародних музичних конкурсів (англ. World Federation of International Music Competitions, фр. Fédération Mondiale de Concours Internationaux de Musique) - організація, що базується у Женеві і підтримує мережу організацій, метою яких є виявлення найталановитіших виконавців академічної музики по всьому світу. Федерація заснована 1957 року і наразі її членами є 120 провідних музичних конкурсів та фестивалів, серед яких:

2004 року до світової федерації увійшов і Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця, ставши першим (і поки що єдиним) учасником цієї організації з України.

До 2022 року членом федерації був Конкурс Петра Ілліча Чайковського (Росія), однак на тлі російської агресії проти України 13 квітня 2022 цей конкурс було виключено з федерації як такий. що "фінансується та використовується як рекламний інструмент російським режимом"[1].

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Конкурс Чайковського виключили з Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів. The Claquers (укр.). 19 квітня 2022. Процитовано 21 квітня 2023.