Вулиця Петра Алексієнка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Петра Алексієнка
Київ
Місцевість Теличка
Район Печерський
Назва на честь Петра Алексієнка
Колишні назви
Військовокладовищенська
Зовнішні посилання
Код у реєстрі значення невідоме значення
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
Мапа

Ву́лиця Петра́ Алексі́єнка[1] — зникла вулиця, що існувала в Печерському районі міста Києва, місцевість Теличка. Пролягала від Наддніпрянського шосе до Тимірязєвської вулиці.

Прилучався провулок Сєдовців.

Історія[ред. | ред. код]

Вулиця виникла наприкінці XIX — на початку XX століття під назвою Військово-Кладовищенська від розташованого поруч Госпітального кладовища. 1955 року більша частина вулиці отримала назву Тимірязєвська, решта 1957 року — Петра Алексієнка[2].

У довіднику «Вулиці Києва» 1995 року була наведена в переліку вулиць, провулків і площ, що зникли в 2-й половині 1970–90-х років у зв'язку зі знесенням старої забудови, переплануванням місцевості або виключенням назви з ужитку. Нині — незабудована дорога без назви, що слугує продовженням Тимірязєвської вулиці і виводить до шосе.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. За текстом постанови 1957 року про найменування — вулиця Алексієнка.
  2. Постанова бюро Київського міського комітету Компартії України і виконавчого комітету Київської міської Ради депутатів трудящих від 10 грудня 1957 року № 2193 «Про впорядкування справи присвоєння імен державних і громадських діячів вулицям і державним установам м. Києва» // Державний архів м. Києва. Ф. Р-1. Оп. 4. Спр. 926. Арк. 577–578. [Архівовано з першоджерела 15 квітня 2013.]

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Алексієнка вул. // Вулиці Києва. Довідник / упоряд. О. І. Марчук та ін. — К. : Державне видавництво технічної літератури, 1958. — С. 14.
  • Алексієнка вул. // Вулиці Києва. Довідник / упоряд. А. М. Сигалов та ін. — К. : Реклама, 1975. — С. 17.
  • Алексієнка Петра вул. // Вулиці Києва. Довідник / упоряд. А. М. Сигалов та ін. — 2-ге вид., випр. — К. : Реклама, 1979. — С. 18.