Відважні (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відважні
Відважні
Тип телесеріал
Телеканал(и) Україна, FilmUADrama, Bolt, Світло, Твій серіал
Жанр детектив, драма
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 45 хв[1]
Компанія Film.UA
Режисер Олександр Пархоменко
Оператор Володимир Остапець
У головних ролях
Країна-виробник Україна Україна
Мова оригіналу українська
Перший показ 6 квітня 202018 листопада 2020
Кількість сезонів 2
Кількість серій 40
Посилання

«Відважні» — український детективний драматичний телесеріал 2020 року. Телесеріал створений продакшн-компанією Film.UA. Сюжет розповідає про роботу спеціального підрозділу поліції, який займається проблемами домашнього насильства. Чотири головні героїні допомагають людям, які страждають від тиранії, побоїв, принижень чи інших способів пригноблення від найближчих людей.

Прем'єра першого сезону з 18 серій відбулася 6 квітня 2020 року на телеканалі «Україна». Прем'єра другого сезону з 22 серій відбулася 2 листопада 2020 року на телеканалі «Україна».

Синопсис[ред. | ред. код]

На хвилі оновлення роботи правоохоронних органів було створено спеціальний підрозділ поліції, який займається проблемами домашнього насильства. Його очільницею стала капітан поліції Інга Долинська, вона боролася за створення підрозділу і розробила основні засади його роботи. Її правою рукою стала - майор Рената Маркович, криміналіст, що тривалий час працювала з Інтерполом. У кожній справі вона використовує свій досвід і кримінологічні знання, щоб докопатись до істини. Уляна Біляк - ІТ-фахівець підрозділу, здобуває для слідчих інформацію, яку неможливо швидко отримати офіційним шляхом. Соломія Дідух - психолог підрозділу. Підрозділ розслідує заплутані справи та допомагають жінкам, дітям і чоловікам, які страждають від пригноблення, побоїв і принижень від своїх близьких.[1]

У ролях[ред. | ред. код]

У головних ролях[1][2]
У другорядних ролях[1]

Виробництво[ред. | ред. код]

Ідея[ред. | ред. код]

Сценарій серіалу заснований на реальних історіях домашнього насильства.[3] Як стверджує продюсерка телеканалу «Україна» Оксана Туник, в їхніх намірах було створити соціально корисний проєкт «домашнє насилля, на жаль, все ще залишається величезною проблемою нашого суспільства і дуже табуйованою темою... будемо вчитися не соромитися і боротися за себе і свою свободу». Також в кінці кожної серії є телефон реальної гарячої лінії з протидії домашньому насильству, де люди зможуть отримати психологічну підтримку та алгоритм дій, який допоможе врятувати їх.[4]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Над серіалом працювали[1][5]
  • Автори сценарію: Юлія Міщенко, Ольга Артюх, Марк Шпарбер, Антоніна Піховшек, Оксана Савченко, Тамара Нікітчина, Катерина Пекур, Тетяна Єрескіна, Сергій Шевченко, Наталія Шевченко, Інга Балицька, Лана Іваниця, Ірина Феофанова, та Олена Терешкова
  • Оператор: Олександр Детиненко
  • Оператори-постановники: Володимир Остапець, В'ячеслав Орлов
  • Продюсери: Олена Канішевська, Оксана Туник, Вікторія Корогод, Ірина Костюк, Юлія Міщенко, Артем Стеценко, Сергій Демидов
  • Режисерка: Світлана Максименкова
  • Режисери-постановники: Максим Гуленко, Олександр Пархоменко, Павло Мащенко, Андрій Осмоловський, Ганна Яровенко

Фільмування[ред. | ред. код]

Фільмування серіалу «Відважні» розпочалися у грудні 2019 року та закінчилися у вересні 2020 року.[4]

Реліз[ред. | ред. код]

Прем'єра першого сезону серіалу з 18 серій відбулася 6 квітня 2020 року на телеканалі «Україна».[6]

Прем'єра другого сезону з 22 серій відбулася 2 листопада 2020 року на телеканалі «Україна».

Російське багатоголосе закадрове озвучення[ред. | ред. код]

Серіал було озвучено російським багатоголосим закадровим озвученням і озвучений українськими акторами на студії «Так Треба Продакшн» на замовлення телеканалу «FilmUADrama» у 2021 році. Ролі озвучували: Олександр Шевчук, Дмитро Терещук, Наталя Поліщук і Вікторія Тишкевич.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д Відважні - Проекти - Продакшн - FILM.UA GROUP. film.ua. Архів оригіналу за 9 квітня 2020. Процитовано 9 квітня 2020.
  2. «Відважні»: Чого чекати від нового серіалу каналу «Україна». kanalukraina.tv. 2020-03-18. Архів оригіналу за 9 квітня 2020. Процитовано 9 квітня 2020.
  3. На каналі «Україна» відбудеться прем’єра детективної драми «Відважні». stars.kanalukraina.tv. 2020-04-06. Архів оригіналу за 9 квітня 2020. Процитовано 9 квітня 2020.
  4. а б Жінки на варті справедливості. Розпочалися зйомки серіалу «Відважні». film.ua. 2019-12-03. Архів оригіналу за 9 квітня 2020. Процитовано 9 квітня 2020.
  5. Відважні. dzygamdb.com. Архів оригіналу за 26 січня 2022. Процитовано 26 січня 2022.
  6. Канал «Україна» покаже прем’єру серіалу «Відважні» про домашнє насильство. detector.media. 2020-03-26. Архів оригіналу за 9 квітня 2020. Процитовано 9 квітня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]